Grybų rauginimas

Grybų rauginimas. Atrenkame sveikus, nedidelius grybus. Rauginti galima atskiras grybų rūšis arba jų mišinius. Geriau kiekvienos rūšies grybus rauginti atskirai. Jie gali būti nevirti ar apvirti. Skoniui pagerinti kiekvieną grybų eilę galime pabarstyti maltais kvapiaisiais pipirais ir lauro lapeliais. Galima grybus rauginti ir su tais pačiais prieskoniais kaip agurkus, t. y. su krapais, česnakais, juodųjų serbentų lapeliais ir supjaustytais krienais. Rudmėsės puikiai išrūgsta neapvirtos. Jas galima dėti truputį salietros, kad būtų gražios raudonos spalvos. Gera rudmėses pašlakstyti spiritu. Indas su rauginamais grybais uždengiamas sūryme sumirkyta drobe, uždedamas medinis dangtelis, ir prislegiama akmeniu. Prislegiama kiek galint stipriau, kad paviršiuje atsirastų sunkos. Grybams pradėjus rūgti, indas išnešamas į šaltą patalpą. Grybų paviršius paprastai pradeda pelyti, todėl pelėsius reikia pašalinti, indo kraštus švariai nušluostyti, drobę ir dangtelį išplauti karštu vandeniu ir išdžiovinti. Nusekusį sūrymą papildyti nauju.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalėdinės spurgos
-
Rabarbarų uogienė
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Bandelės iš batono
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Komentarai