Šaltai rūkyta sprandinė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai lauro lapų (lapeliai)
2 gramai kvapieji pipirai (grūsti)
3 kilogramai kiaulienos sprandinė
90 gramų druska
6 gramai cukrus
2 gramai nitrinė druska (salietra)
3 gramai juodieji pipirai (grūsti)
šiek tiek kadagio uogos (trintas)
šiek tiek muskatas (riešutas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Atvėsintą sprandinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Sprandinę iš karto įtrinkite puse druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Sprandinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virvute. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Sprandinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.

Šaltai rūkyta sprandinė

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Atvėsintą sprandinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Sprandinę iš karto įtrinkite puse druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Sprandinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virvute. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Sprandinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.

Reklama:

Komentarai (6)


  • as 2015-10-21 12:25

    tai kad cia nugarine pagal foto


  • Ass 2015-08-01 19:12

    Salietra?????????


  • (anonimas) 2009-09-23 12:24

    :super:


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...