Šaltai rūkyta nugarinė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek mairūnas
1.5 gramo kvapieji pipirai (grūsti)
3 vienetai lauro lapų (lapeliai)
šiek tiek kadagio uogos
3 kilogramai kiaulienos nugarinė
90 gramų druska
2 gramai nitrinė druska (salietra)
3 gramai juodieji pipirai (grusti)
šiek tiek muskatas (trinto)
šiek tiek kalendra
6 gramai cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Atvėsintą nugarinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Nugarinę iš karto įtrinkite puse reikalingo mėsai įsūdyti druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Nugarinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virve. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Nugarinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.

Šaltai rūkyta nugarinė

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Atvėsintą nugarinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Nugarinę iš karto įtrinkite puse reikalingo mėsai įsūdyti druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Nugarinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virve. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Nugarinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.

Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...