 
| 1 vienetas | lašiša (~2kg) | 
| 3 valgomieji šaukštai | druska (rupi) | 
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus | 
| 1.5 arbatinio šaukštelio | baltieji pipirai (malti) | 
| šiek tiek | krapai (švieži) | 
Nušluostykite gautus filė gabaliukus popieriniu rankšluosčiu, bet neplaukite žuvies.
Paimkite didelę lėkštę, kurioje tilptų žuvis ir pabarstykite druska.
Pabarstykite du filė gabaliukus druska, cukrumi, pipirais ir krapais. padėkite pirmąjį filė gabaliuką oda žemyn ant druskos, uždenkite jį antru gabaliuku, oda į viršų. Pabarstykite druska ir krapais.
Sandariai suvyniokite į aliuminio foliją; ant viršaus uždėkite nedidelį svorį ir laikykite šaltai (bent 2 dienas).
Prieš patiekdami, nuimkite foliją ir nuimkite prieskonių perteklių, supjaustykite labai plonais gabaliukais.
Norvegiškai sūdyta žalia lašiša
 akcijas
                        akcijas
                    - 
                                                            
                                                            Lašiša, ~2kg, 1 vienetas 
- 
                                                            
                                                            Druska, rupi, 3 valgomieji šaukštai 
- 
                                                            
                                                            Cukrus, 1 valgomasis šaukštas 
- 
                                                            
                                                            Baltieji pipirai, malti, 1.5 arbatinio šaukštelio 
- Krapai, švieži
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jei nusipirkote visą lašišą, pagaminkite iš jos 2 gabalus filė, palikdami odą.
Nušluostykite gautus filė gabaliukus popieriniu rankšluosčiu, bet neplaukite žuvies.
Paimkite didelę lėkštę, kurioje tilptų žuvis ir pabarstykite druska.
Pabarstykite du filė gabaliukus druska, cukrumi, pipirais ir krapais. padėkite pirmąjį filė gabaliuką oda žemyn ant druskos, uždenkite jį antru gabaliuku, oda į viršų. Pabarstykite druska ir krapais.
Sandariai suvyniokite į aliuminio foliją; ant viršaus uždėkite nedidelį svorį ir laikykite šaltai (bent 2 dienas).
Prieš patiekdami, nuimkite foliją ir nuimkite prieskonių perteklių, supjaustykite labai plonais gabaliukais.
Komentarai (5)
- 
        migle
        2013-06-27 02:36
    
   as darau taip:1kg zuviesimu su kaupu 2v saukstus druskos ir 0,5 v. sauksto cukraus. plius krapai ir kvapnieji pipyrai. sudedu I emaliuota arba plastikini inda, uzdengiu plevele, prispaudziu metaline,ar stikline bonkute su marinuotom darzovem...jokiu budu nedekit citrinos, zuvis gausis kieta ir neskani... 
 
- 
        NERIJUS
        2011-04-18 10:37
    
   lasisa norvegiskai dvi lasisos file uzbarstyta druska ir krapais file suvertos mesa y vidu ir paslegemos 0,5 kg svoriu ir laikomos tris paras saltai kas para apverciamos ant kitos puses po triju paru ispaudziama citrina ir apslakstomos mesos vidu ir dar palaikomos 2 arba 3 val labai skaniai gaunasi norvegiskas receptas 
 

 
                 Jogurtinis tortas su vaisiais
                                        Jogurtinis tortas su vaisiais
                                     Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                        Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                     Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                        Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                     Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                        Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                     Greiti vištienos kąsneliai
                                        Greiti vištienos kąsneliai
                                     Bandelės iš batono
                                        Bandelės iš batono