Kilkės filė su "MangoMajo"
AUTORIUS:
Kūmutės Virtuvė
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
12 vienetų kilkė (file)
1 vienetas svogūnai
3 valgomieji šaukštai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis cukrus
4 valgomieji šaukštai majonezas (DAUMANTŲ )
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
4 vienetai bulvių
1 žiupsnelis citrininiai pipirai
1 žiupsnelis krapai (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Marinuotos kilkės sezoniškai būna žuvies turguose r prekybos centrų žuvies skyriuose, pasigaminti šios žuvytės išklotines – ypatingai skrupulingas darbas. Todėl labai faina rasti jau pagamintos filė.
Pastaruoju metu ieškojau kuo pakeisti grietinę tradicinės silkės su karštomis bulvėmis recepte. Kadangi silkę keičiau kilke, tai ir grietinei radau pavaduotoją – "Mangomajo" majonezą.

Nuskutu, supjaustau nedideliais gabaliukais ir pasūdytam vandeny išverdu bulves.
Joms verdant, labai smulkiai sukapoju svogūną, jį pagardinu žiupsneliu druskos, maltų kvapių pipirų ir šlakeliu tyro aliejaus, gerai permaišau.
2.
"Mangomajo" majonezą sumaišau su citrinos sultimis.
3.
Kilkės išklotines sudedu lėkštės kraštuose, vidury sukrečiu paruoštą majonezo padažą.
Svogūnus suberiu aplink padažą, pabarstau džiovintų krapų viršūnėlėmis arba džiovintu žaliuoju baziliku.

Valgome su bulvėmis, tiektomis užkandžių lėkštėse.

Kilkės filė su "MangoMajo"

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Marinuotos kilkės sezoniškai būna žuvies turguose r prekybos centrų žuvies skyriuose, pasigaminti šios žuvytės išklotines – ypatingai skrupulingas darbas. Todėl labai faina rasti jau pagamintos filė.
    Pastaruoju metu ieškojau kuo pakeisti grietinę tradicinės silkės su karštomis bulvėmis recepte. Kadangi silkę keičiau kilke, tai ir grietinei radau pavaduotoją – "Mangomajo" majonezą.

    Nuskutu, supjaustau nedideliais gabaliukais ir pasūdytam vandeny išverdu bulves.
    Joms verdant, labai smulkiai sukapoju svogūną, jį pagardinu žiupsneliu druskos, maltų kvapių pipirų ir šlakeliu tyro aliejaus, gerai permaišau.

  2. "Mangomajo" majonezą sumaišau su citrinos sultimis.

  3. Kilkės išklotines sudedu lėkštės kraštuose, vidury sukrečiu paruoštą majonezo padažą.
    Svogūnus suberiu aplink padažą, pabarstau džiovintų krapų viršūnėlėmis arba džiovintu žaliuoju baziliku.

    Valgome su bulvėmis, tiektomis užkandžių lėkštėse.

Receptą atsiuntė Kūmutės Virtuvė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...