Kazachiškai pagaminta mėsa
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1250 gramų avienos (ar arkliena)
250 gramų svogūnai (laiškai, smulkinti)
šiek tiek druska
7 vienetai juodieji pipirai (malti)
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
1 arbatinis šaukštelis krapai (smulkinti)
1 arbatinis šaukštelis petražolės (smulkintos)
1 valgomasis šaukštas svogūnai (laiškai, smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai papildomai reikės: 320 g kvietinių miltų, kiaušinis, druskos, 1—2 šaukštai vandens.
Iš miltų, kiaušinio ir trupučio pasūdyto vandens užminkoma kieta tešla. Iš jos iškočiojamas lakštas, kuris supjaustomas rombais ar kvadratais (8x8 cm).
Mėsa užpilama šaltu vandeniu, kad visa būtų apsemta, ir užvirinama. Nuo sultinio nugraibomos putos, į jį sumetami pipirai, pasūdoma. Verdama ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštėja. Kartkartėmis į puodą įpilama karšto vandens. Išvirusi mėsa atšaldoma, supjaustoma plonomis juostelėmis, užpilama trupučiu sultinio, ant viršaus sudedami griežinėliais supjaustyti svogūnai, įberiama maltų pipirų. Valgis dar 5 min. patroškinamas.
Paruošti tešlos gabaliukai sumetami į likusį sultinį ir išverdami. Po to jie išgriebiami į gilią lėkštę, ant jų sudedama mėsa, svogūnų griežinėliai, ir viskas apibarstoma žalumynais. Mėsos sultinys paduodamas atskirai, nedideliuose dubenėliuose.

Kazachiškai pagaminta mėsa

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Tešlai papildomai reikės: 320 g kvietinių miltų, kiaušinis, druskos, 1—2 šaukštai vandens.
Iš miltų, kiaušinio ir trupučio pasūdyto vandens užminkoma kieta tešla. Iš jos iškočiojamas lakštas, kuris supjaustomas rombais ar kvadratais (8x8 cm).
Mėsa užpilama šaltu vandeniu, kad visa būtų apsemta, ir užvirinama. Nuo sultinio nugraibomos putos, į jį sumetami pipirai, pasūdoma. Verdama ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštėja. Kartkartėmis į puodą įpilama karšto vandens. Išvirusi mėsa atšaldoma, supjaustoma plonomis juostelėmis, užpilama trupučiu sultinio, ant viršaus sudedami griežinėliais supjaustyti svogūnai, įberiama maltų pipirų. Valgis dar 5 min. patroškinamas.
Paruošti tešlos gabaliukai sumetami į likusį sultinį ir išverdami. Po to jie išgriebiami į gilią lėkštę, ant jų sudedama mėsa, svogūnų griežinėliai, ir viskas apibarstoma žalumynais. Mėsos sultinys paduodamas atskirai, nedideliuose dubenėliuose.

Gairės: Virti
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...