Gaspačio (šalta pomidorų sriuba)
AUTORIUS:
Inga
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo pomidorai (prinokę)
3 vienetai agurkų
1 vienetas svogūnai
3 skiltelės česnakas
1 vienetas paprika (raudona)
1 vienetas paprika (aitri, žalia)
1 skardinė pomidorai ((konservuoti savo sultyse))
1 valgomasis šaukštas acto ((raudonojo vyno))
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
2 vienetai duona (džiovinta balta arba džiūvėsėliai)
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Pomidorus nuplikau ir nulupu , vieną agurkėlį, vieną neplikytą stambesnį pomidorą (arba du) , bei ketvirtį paprikos supjaunu smulkiais kubeliais ir sudedu į atskirą lėkštę.
2.
Į virtuvinį kombainą sudedu džiovintą duoną (jei neturite jos, galite 15 min. paskrudinti šviežią), kiek pasmulkinus, sudedu svogūno puselę ir vėl plaku. Tada sumetu nuluptus česnakus, aitriąją paprkutę (būtinai žalios spalvos) ir vėl plaku, paskui sumetu agurkėlius ir vėl plaku. Tada sudedu nuluptus likusius pomidorus ir plaku sumažinus plakimo greitį. Sukrečiu pomidorus savose sultyse, įpilu šiek tiek alyvuogių aliejaus, vyno acto, beriu druskos, maltų baltųjų pipirų ir vėl plaku.
3.
Į puodą su paruoštomis daržovėmis sukrečiu paruoštą masę, dar pridedu smulkintų krapų ir svogūno laiškų.
4.
Puodą su sriuba palieku šaldytuve mažiausiai dviems valandoms.

Skanaus.

Gaspačio (šalta pomidorų sriuba)

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Pomidorus nuplikau ir nulupu , vieną agurkėlį, vieną neplikytą stambesnį pomidorą (arba du) , bei ketvirtį paprikos supjaunu smulkiais kubeliais ir sudedu į atskirą lėkštę.

  2. Į virtuvinį kombainą sudedu džiovintą duoną (jei neturite jos, galite 15 min. paskrudinti šviežią), kiek pasmulkinus, sudedu svogūno puselę ir vėl plaku. Tada sumetu nuluptus česnakus, aitriąją paprkutę (būtinai žalios spalvos) ir vėl plaku, paskui sumetu agurkėlius ir vėl plaku. Tada sudedu nuluptus likusius pomidorus ir plaku sumažinus plakimo greitį. Sukrečiu pomidorus savose sultyse, įpilu šiek tiek alyvuogių aliejaus, vyno acto, beriu druskos, maltų baltųjų pipirų ir vėl plaku.

  3. Į puodą su paruoštomis daržovėmis sukrečiu paruoštą masę, dar pridedu smulkintų krapų ir svogūno laiškų.

  4. Puodą su sriuba palieku šaldytuve mažiausiai dviems valandoms.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Inga
Gairės: Maišyti
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...