Džiovinti obuoliai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuoliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklalizdžius. Galima obuolius ir nulupti, bet nebūtina. Supjaustykite ketvirčius plonomis skiltelėmis. Orkaitėje ar ant krosnies patieskite pergamentinio popieriaus ir sudėkite skilteles, kad visos galėtų džiūti. Jei obuolius džiovinsite ant krosnies - nepamirškite jos pakūrenti nors 1 kart į dieną. Jei obuolius džiovinsite orkaitėje - yra keli džiovinimo būdai. Greitasis - kai visą laiką orkaitė įjungta su šiek tiek pradarytomis durelėmis, taip obuoliai džius apie parą, dvi. Obuoliai neturi kepti, dėl to stenkitės palaikyti minimalią temperatūrą. Ilgasis būdas - orkaitė karts nuo karto uždegama - obuoliai per kelias dienas išdžiūna. Išdžiūvusius obuolius laikykite medžiaginiame maiše, sausoje vietoje. Vartokite kaip skanėstą, taip pat gaminant kompotus, puošiant patiekalus.

Džiovinti obuoliai

Komentarai: 14
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Obuolius perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklalizdžius. Galima obuolius ir nulupti, bet nebūtina. Supjaustykite ketvirčius plonomis skiltelėmis. Orkaitėje ar ant krosnies patieskite pergamentinio popieriaus ir sudėkite skilteles, kad visos galėtų džiūti. Jei obuolius džiovinsite ant krosnies - nepamirškite jos pakūrenti nors 1 kart į dieną. Jei obuolius džiovinsite orkaitėje - yra keli džiovinimo būdai. Greitasis - kai visą laiką orkaitė įjungta su šiek tiek pradarytomis durelėmis, taip obuoliai džius apie parą, dvi. Obuoliai neturi kepti, dėl to stenkitės palaikyti minimalią temperatūrą. Ilgasis būdas - orkaitė karts nuo karto uždegama - obuoliai per kelias dienas išdžiūna. Išdžiūvusius obuolius laikykite medžiaginiame maiše, sausoje vietoje. Vartokite kaip skanėstą, taip pat gaminant kompotus, puošiant patiekalus.

Reklama:

Komentarai (14)


  • Danguolė 2016-10-10 10:52

    šiemet ir aš psidžiovinau sultingų (šampaninių) obuolių ant kaimiškos viryklės (plytos) sodyboje. Supjausčiau 5-8 mm storio skiltelėm. Malkų kaime gyvenant prie miško pilna. Kaip skanu juos valgyti žiūrit televizorių.


  • ??? 2016-09-24 21:34

    O per valandą išeitų išdžiovinti???


  • agne 2014-02-26 18:09

    Idomu


  • Ramune 2011-08-19 11:09

    O ?domu, ar alyviniai obuoliai tinka džiovinimui??? :galvoju: , nes jie gana sultingi.... :atsiprasau:


  • jurgita 2010-10-24 18:27

    o as džiovinu irgi pigiai :super: kai labai karšti radiatoriai dedu šalia jų, pora dienelių ir viskas. :-)


  • martynas 2010-09-11 18:19

    visi sie dziovinimai....dienos ilginimas, nors...
    Dziovinu paprastai ir greitai: supjaustau vidutinemis skiltelemis ir dedu ant tinkliniu groteliu ( 4 - 5 groteles ) i el. orkaite. Prie 60 - 80 laipsniu temperaturos ryta jau buna pakankamai sausi. tai va.


  • Obuoliuaks 2010-08-15 18:02

    As tai supjaustau ir padedu ant lekstutes kokiai savaitei pavartydama... bet paskui ant ziemos kaip skanu ypac prie teliko ;-)


  • (anonimas) 2009-08-27 20:49

    ;-)


  • Severija 2009-01-09 13:37

    Gitana, tu genije :super2:
    kaip tik turiu daug obuolių, kurių nespejam suvartoti ir gaila, kad daug supūva ir išmetam.
    O degint dujas dėl džiovinimo per brangu..
    ačiū už patarimą :-*


  • GITANA 2008-10-04 09:23

    Galiu pasakyt dar viena labai gera dziovinimo buda-tai supjaustytus skiltelemis obuolius suveriu ant storesnio siulo ir pakabinu vonioje ant "gyvatuko".Dziusta apie savaite,bet kokybe tikrai puiki,o beto tai kogero pigiausias budas...


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...