 
| 1 kilogramas | bulvių (virtos) | 
| 3 vienetai | bulvių (virtos) | 
| šiek tiek | druska | 
| 300 gramų | varškė | 
| 1 vienetas | kiaušiniai | 
| 1 valgomasis šaukštas | grietinė | 
| 20 gramų | sviestas | 
| 0.5 arbatinio šaukštelio | mėta | 
Cepelinai su varške
 akcijas
                        akcijas
                    - 
                                                            
                                                            Bulvės, virtos, 1 kilogramas 
- 
                                                            
                                                            Bulvės, virtos, 3 vienetai 
- Druska
- 
                                                            
                                                            Varškė, 300 gramų 
- 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, 1 vienetas 
- 
                                                            
                                                            Grietinė, 1 valgomasis šaukštas 
- 
                                                            
                                                            Sviestas, 20 gramų 
- 
                                                            
                                                            Mėta, 0.5 arbatinio šaukštelio 
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Varškę pertrinkite pro sietelį arba gerai ištrinkite, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį varškės įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite apvalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 min. Valgykite su sviestu, grietine ar spirgučiais.
Komentarai (20)
- 
        Migle
        2014-12-13 16:37
    
   Gerais 
 
- 
        geruks
        2014-09-23 15:40
    
   Cepelinai tik su varške. :) Tik jie pas mane pagarboje. 
 
- 
        Virginija
        2011-05-21 13:51
    
   Krakmolą geriau dėti sausą.Pirktinį.Nusunktą nuo bulvių nededu.Kuo daugiau cepelinuose vandens,tuo labiau jie pasišiaušę. :-p 
 
- 
        (anonimas)
        2010-11-30 15:05
    
   lebai skanus gaunasi dar pati nedariau bet mama dare :-) 
 
- 
        linka
        2010-09-07 18:06
    
   dekui, labai skanus gavosi. tik i isspaustas bulves sudejau issiskyrusi krakmola (bijojau kad issirs beverdant) ir gavosi puikiai. 
 
- 
        Ramune
        2010-07-21 16:31
    
   Kiti krakmola pliko verdanciu vandeniu gal galit pasakyti kaip ir ant kiek plikyti kad neirtu cepelinai? :-) 
 
- 
        renata
        2010-01-18 12:43
    
   reikia deti krakmola tada jie neissyra verdant... 
 
- 
        (anonimas)
        2009-11-22 11:50
    
   :super: 
 
- 
        kestutis
        2009-11-03 15:37
    
   ..labai skanu! :super: 
 
- 
        saule
        2009-10-13 16:33
    
   o meta kur? 
 :-)
 

 
                 Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
                                        Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
                                     Bandelės iš batono
                                        Bandelės iš batono
                                     Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                        Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                     Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                        Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                     Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                        Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                     Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                        Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu