Bulvių vėdarai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 vienetai svogūnai
0.5 arbatinio šaukštelio mairūnas
3 vienetai kiaulių žarnos
šiek tiek druska
20 gramų kiaulienos lašiniai
12 vienetų bulvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kapotais svogūnais. Jais užpilami paruošti tarkiniai, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma.

Pirmiausia reikia išvalyti žarnas iš vidaus, išimti visus riebalus ir nešvarumus. Tuomet įtrinti iš viršaus česnaku ir palaikyti bent parą. Galima ir ilgiau. Jeigu buvo sūdytos prieš kepant reikia pamirkyti bent 3 val/keičiant vandenį.

Žarnos nekietai prikemšamos bulvių įdaro. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputį vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos (vėdarai). Skarda su vėdarais dedama į karštą orkaitę ir po 5—10 min. žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais palaistant riebalais, kol apskrus. Jei reikia, apverčiama. Tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpylus spirgučiais.

Bulvių vėdarai

Komentarai: 36
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kapotais svogūnais. Jais užpilami paruošti tarkiniai, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma.

Pirmiausia reikia išvalyti žarnas iš vidaus, išimti visus riebalus ir nešvarumus. Tuomet įtrinti iš viršaus česnaku ir palaikyti bent parą. Galima ir ilgiau. Jeigu buvo sūdytos prieš kepant reikia pamirkyti bent 3 val/keičiant vandenį.

Žarnos nekietai prikemšamos bulvių įdaro. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputį vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos (vėdarai). Skarda su vėdarais dedama į karštą orkaitę ir po 5—10 min. žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais palaistant riebalais, kol apskrus. Jei reikia, apverčiama. Tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpylus spirgučiais.

Reklama:

Komentarai (36)


  • Austeja 2015-12-07 16:34

    Labai labai skanu


  • Laima 2014-08-17 20:06

    Sveiki:) gaminau pagal receptą ir su pienu, su pienu žymiai puresni;)!!!!


  • vicka 2012-02-11 10:13

    perskaičiau receptus ir susidomejau pabandisiu pasigamint :-(


  • Neringa 2012-02-10 20:44

    As panasiai gaminu, tik pilu virinto 0.9l pieno, tada jie buna purus ir ziauriai skanus !!! :)))


  • tom 2011-10-23 11:38

    Kraujiniai vedarai patys skaniausi :super:


  • RENATA 2011-08-15 08:14

    man pastoviai jie sprogsta kad ir nedaug prikiso idaro as zarnu parai niekada nemerkiu pamirkau tol kol viska pasiruosiu ir man jos visai nesmirda :aiskinu:


  • ziko 2011-06-18 05:20

    :super: :super: :super:


  • DIVIX 2011-02-16 16:58

    :bloga: Ypač iš ko pagaminta. Žarnų!!!!!!!


  • Ausrine 2010-11-10 11:19

    :super: ;-) :-) :-) :-) :-)


  • Ausrine 2010-11-10 11:18

    :super: skanu


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...