Graikiška žuvienė
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas žuvis (jūrinė)
1 vienetas svogūnai
šiek tiek žalumynų
1 vienetas lauro lapų (lapelis)
5 vienetai juodieji pipirai (malti)
2 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
2 valgomieji šaukštai margarinas
0.5 vieneto česnakas (skiltelė)
2 vienetai pomidorai
6 valgomieji šaukštai grietinėlės, 35%
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvis nuvaloma ir, nupjovus galvą, nulupus odą, išėmus kaulus, supjaustoma gabalais. Galva, oda ir kaulai užpilama 1,5 L vandens ir kartu su svogūnu, prieskoniniais žalumynais, juodaisiais pipirais bei lauro lapeliu maždaug 30 min. paverdama. Vėliau sultinys perkošiamas, į jį sudedama žuvis. Verdama ant mažos ugnies, kol žuvis suminkštėja. Keptuvėje ištirpinamas margarinas, įberiama miltų, įpilama truputį sultinio. Gautas uždaras supilamas į sultinį, kartu įdedama pomidorų, sugrūsto česnako, įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Dabar į sultinį vėl sudedama išvirta žuvis, sriuba dar kartą užvirinama, nukeliama nuo ugnies ir, uždengus dangčiu, 5 min. palaikoma. Patiekiama su batonu.

Graikiška žuvienė

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žuvis nuvaloma ir, nupjovus galvą, nulupus odą, išėmus kaulus, supjaustoma gabalais. Galva, oda ir kaulai užpilama 1,5 L vandens ir kartu su svogūnu, prieskoniniais žalumynais, juodaisiais pipirais bei lauro lapeliu maždaug 30 min. paverdama. Vėliau sultinys perkošiamas, į jį sudedama žuvis. Verdama ant mažos ugnies, kol žuvis suminkštėja. Keptuvėje ištirpinamas margarinas, įberiama miltų, įpilama truputį sultinio. Gautas uždaras supilamas į sultinį, kartu įdedama pomidorų, sugrūsto česnako, įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Dabar į sultinį vėl sudedama išvirta žuvis, sriuba dar kartą užvirinama, nukeliama nuo ugnies ir, uždengus dangčiu, 5 min. palaikoma. Patiekiama su batonu.

Gairės: Virti
Reklama:

Komentarai (5)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...