Jeigu kepate pyragą

Pyragą iš trapios tešlos kepkite karštoje, o iš mielinės tešlos - vėsesnėje orkaitėje. Mielinės tešlos pyragas karštoje orkaitėje kepamas tik tuomet, jei tešla rūgo per ilgai ir ''lipa'' iš formos.
Kad pyragą lengviau išimtymėte iš formos, iškepus formelę pastatykite ant drėgno skudurėlio.
Jei kepsite pyragą su daržovių įdaru, tai tešlą patepkite baltymais, apibarstykite miltais ir tik tada dėkite įdarą. Pyragas bus trapus ir nesusmegs.
Kad minkštą tešlą būtų lengviau kočioti, ant jos uždėkite riebalais išteptą popierių.
Kad mielinė tešla neliptų prie rankų, patepkite jas sviestu, margarinu ar aliejumi.
Jei mieles įdėsite į miltus arba druską, jos ilgai bus veiklios. Galima mieles laikyti ir šaldymo kameroje.
Geros mielės, panardintos į šiltą vandenį, iškyla į paviršių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Rabarbarų uogienė
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
Komentarai