Virtinėliai su įdaru
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
350 gramų kvietiniai miltai
1 vienetas kiaušiniai
0.8 stiklinės vanduo
1 valgomasis šaukštas aliejaus
100 gramų kiaulienos lašiniai
1 vienetas svogūnai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui dar reikės: 500 g virtos jautienos, svogūnas, šaukštas tirpintų
riebalų, 2 virti kiaušiniai, truputį pipirų, petražolių lapelių, sultinio, druskos.

Iš miltų, kiaušinio, vandens užmaišoma tešla, ji pasūdoma, išminkoma ir uždengiama sudrėkinta drobule.
Įdarui mėsa sumalama, sudedamas supjaustytas, aliejuje pakepintas svogūnas, sukapotos petražolės ir susmulkinti kiaušiniai, pagardinama prieskoniais. Jei įdaras atrodo per kietas,— įpilama truputį sultinio. Tešla iškočiojama, iš jos išpjaustomi apskritimai, ir ant kiekvieno dedama įdaro. Apskritimai sulenkiami pusiau, ir kraštai užspaudomi. Virtiniai dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami uždengtame inde, kol iškyla. Tada puodas atidengiamas, dar kiek paverdama, ir virtinėliai išgriebiami. Tiekiami su spirgučiais (pjaustyti lašiniukai pakepinami su svogūnais).
Šiems virtinėliams tinka įvairūs įdarai.

Kiti įdarai:
Mėsos ir grybų įdaras: 400 g virtos kiaulienos (be kaulų), 150 g šviežių grybų, 1—2 svogūnai, šiek tiek aliejaus, kiaušinis, truputis džiūvėsėlių, pipirų, druskos.
Supjaustyti grybai ir svogūnai pakepinami, sudedama malta mėsa, išplaktas kiaušinis, suberiami džiūvėsėliai. Viskas išmaišoma ir pagardinama prieskoniais su druska.

Kumpio įdaras: 300 g rūkyto kumpio, 50 g džiovintų grybų, svogūnas, šaukštas aliejaus, kiaušinis, truputį druskos, pipirų.
Grybai išverdami ir sukapojami. Svogūnas supjaustomas, pakepinamas šaukšte aliejaus, sumaišomas su susmulkintu kumpiu, įmušamas kiaušinis. Viskas sumaišoma su grybais, pagardinama.

Avienos įdaras: 250 g avienos, 100 g jautienos, 100 g jautienos lajaus, svogūnas, truputį druskos, juodųjų pipirų, česnako, mairūno, sultinio.
Mėsa sukapojama kartu su svogūnu ir lajumi. Įpilama truputį sultinio ar vandens, gerai išmaišoma, pagardinama.

Raugintų kopūstų įdaras: 400 g raugintų kopūstų, 250 g virtos kiaulienos (be kaulų), 1—2 svogūnai, kiaušinis, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Kiauliena sumalama, sumaišoma su troškintais kopūstais, pakepintais svogūnais, kiaušiniu, pagardinama.

Ryžių ir sūrio įdaras: 100 g ryžių, 300 g varškės sūrio, 2 kietai virti kiaušiniai, svogūnas, šaukštas aliejaus, truputį petražolių, druskos, juodųjų pipirų.
Ryžiai išverdami biriai. Svogūnai supjaustomi, pakepinami, sumaišomi su maltu sūriu, ataušintais ryžiais, petražolėmis, pagardinama.

Virtinėliai su įdaru

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui dar reikės: 500 g virtos jautienos, svogūnas, šaukštas tirpintų
riebalų, 2 virti kiaušiniai, truputį pipirų, petražolių lapelių, sultinio, druskos.

Iš miltų, kiaušinio, vandens užmaišoma tešla, ji pasūdoma, išminkoma ir uždengiama sudrėkinta drobule.
Įdarui mėsa sumalama, sudedamas supjaustytas, aliejuje pakepintas svogūnas, sukapotos petražolės ir susmulkinti kiaušiniai, pagardinama prieskoniais. Jei įdaras atrodo per kietas,— įpilama truputį sultinio. Tešla iškočiojama, iš jos išpjaustomi apskritimai, ir ant kiekvieno dedama įdaro. Apskritimai sulenkiami pusiau, ir kraštai užspaudomi. Virtiniai dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami uždengtame inde, kol iškyla. Tada puodas atidengiamas, dar kiek paverdama, ir virtinėliai išgriebiami. Tiekiami su spirgučiais (pjaustyti lašiniukai pakepinami su svogūnais).
Šiems virtinėliams tinka įvairūs įdarai.

Kiti įdarai:
Mėsos ir grybų įdaras: 400 g virtos kiaulienos (be kaulų), 150 g šviežių grybų, 1—2 svogūnai, šiek tiek aliejaus, kiaušinis, truputis džiūvėsėlių, pipirų, druskos.
Supjaustyti grybai ir svogūnai pakepinami, sudedama malta mėsa, išplaktas kiaušinis, suberiami džiūvėsėliai. Viskas išmaišoma ir pagardinama prieskoniais su druska.

Kumpio įdaras: 300 g rūkyto kumpio, 50 g džiovintų grybų, svogūnas, šaukštas aliejaus, kiaušinis, truputį druskos, pipirų.
Grybai išverdami ir sukapojami. Svogūnas supjaustomas, pakepinamas šaukšte aliejaus, sumaišomas su susmulkintu kumpiu, įmušamas kiaušinis. Viskas sumaišoma su grybais, pagardinama.

Avienos įdaras: 250 g avienos, 100 g jautienos, 100 g jautienos lajaus, svogūnas, truputį druskos, juodųjų pipirų, česnako, mairūno, sultinio.
Mėsa sukapojama kartu su svogūnu ir lajumi. Įpilama truputį sultinio ar vandens, gerai išmaišoma, pagardinama.

Raugintų kopūstų įdaras: 400 g raugintų kopūstų, 250 g virtos kiaulienos (be kaulų), 1—2 svogūnai, kiaušinis, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Kiauliena sumalama, sumaišoma su troškintais kopūstais, pakepintais svogūnais, kiaušiniu, pagardinama.

Ryžių ir sūrio įdaras: 100 g ryžių, 300 g varškės sūrio, 2 kietai virti kiaušiniai, svogūnas, šaukštas aliejaus, truputį petražolių, druskos, juodųjų pipirų.
Ryžiai išverdami biriai. Svogūnai supjaustomi, pakepinami, sumaišomi su maltu sūriu, ataušintais ryžiais, petražolėmis, pagardinama.

Reklama:

Komentarai (6)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...