Lazankės su spirgučiais
AUTORIUS:
Julius
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų miltai
200 mililitrų vanduo
1 žiupsnelis druska
1 valgomasis šaukštas obelių aliejus
1 vienetas svogūnai
250 gramų kiauliena (šoninė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Sumaišome miltus su druska ir vandeniu ir išminkome. Tešla neturi lipti prie rankų.
2.
Iškočiojame plonai, supjaustome rombais, dedame į verdantį vandenį.
3.
Kol verda, į keptuvę įpilame šlakelį "Obelių" rapsų aliejaus, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kai pagelsta, juos išimame iš keptuvės, pakepinam smulkiai supjaustytą šoninę. Kai iškepa, sumaišom su svogūnais.
4.
Išvirtas lazankes dedame į lėkštę, užpilame svogūnų ir šoninės padažu.


Skanaus!


Šaltinis: receptas paimtas iš dr. Rimvydo Laužiko knygos "Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“. Lazankės Lietuvoje valgomos nuo Bonos Sforcos laikų.

Lazankės su spirgučiais

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Sumaišome miltus su druska ir vandeniu ir išminkome. Tešla neturi lipti prie rankų.

  2. Iškočiojame plonai, supjaustome rombais, dedame į verdantį vandenį.

  3. Kol verda, į keptuvę įpilame šlakelį "Obelių" rapsų aliejaus, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kai pagelsta, juos išimame iš keptuvės, pakepinam smulkiai supjaustytą šoninę. Kai iškepa, sumaišom su svogūnais.

  4. Išvirtas lazankes dedame į lėkštę, užpilame svogūnų ir šoninės padažu.


    Skanaus!


    Šaltinis: receptas paimtas iš dr. Rimvydo Laužiko knygos "Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“. Lazankės Lietuvoje valgomos nuo Bonos Sforcos laikų.

Receptą atsiuntė Julius
Reklama:

Komentarai (6)


  • Zoska 2016-10-18 14:41

    Netrinkit lazankių


  • valdui 2016-07-26 19:19

    ismokti rasyti :D 3 klaidos vienam sakiny, zmogau


  • Valdas 2014-10-24 11:11

    Ka darit jaigu pas mane geresnis alejus ?


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...