1 vienetas | žąsis (~5kg) |
0.5 kilogramo | kiauliena |
0.5 stiklinės | vynas (sausas, raudonas) |
0.5 stiklinės | sviestas |
0.5 stiklinės | pistacijos |
0.5 stiklinės | sirupas (cukraus) |
1 vienetas | svogūnai |
5 vienetai | salierai |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
1 arbatinis šaukštelis | rozmarinas |
1 stiklinė | spanguolės |
1 stiklinė | citrinos (žievelė) |
0.25 stiklinės | konjakas |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | jautiena (kumpis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
Kalėdų žąsis
- Paruošimo laikas:
-
Žąsis, ~5kg,
1 vienetas -
Kiauliena,
0.5 kilogramo -
Vynas, sausas, raudonas,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
0.5 stiklinės -
Pistacijos,
0.5 stiklinės -
Sirupas, cukraus,
0.5 stiklinės -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai,
5 vienetai -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Rozmarinas,
1 arbatinis šaukštelis -
Spanguolės,
1 stiklinė -
Citrinos, žievelė,
1 stiklinė -
Konjakas,
1/4 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Jautiena, kumpis
- Druska
- Pipirai, juodieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulienos gabalėlius apkepkite. Svieste kepkite svogūną ir salierus, supylę vyną, minute pavirkite. Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų. Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens. Indą šaukite į karšą orkaitę. Po 20 minučių temperatūrą sumažinkite iki 160C, žąsį palaistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami.
Komentarai (2)
-
apsivėmęs
2010-12-16 14:02
:-D taip geriau kepti vailoką , o ne žąsį