175 gramai | aliejaus |
400 gramų | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | imbieras (geltonasis, milteliai) |
0.5 arbatinio šaukštelio | kmynai |
0.5 arbatinio šaukštelio | aitriosios paprikos (maltas) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
5 vienetai | gvazdikėliai |
600 gramų | kopūstai |
400 gramų | bulvių |
100 gramų | pomidorų padažas |
1 stiklinė | sultinys (ar vanduo) |
šiek tiek | druska |
Baltagūžių kopūstų keri
-
Aliejus,
175 gramai -
Svogūnai,
400 gramų -
Imbieras, geltonasis, milteliai,
1 valgomasis šaukštas -
Kmynai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Aitrioji paprika, maltas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Gvazdikėliai,
5 vienetai -
Kopūstai,
600 gramų -
Bulvės,
400 gramų -
Pomidorų padažas,
100 gramų -
Sultinys, ar vanduo,
1 stiklinė - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitintame aliejuje pakepinami žiedeliais supjaustyti svogūnai. Vandenyje išleisti imbiero milteliai 3—4 min. pavirinami ant mažos ugnies (žiūrima, kad nedingtų kvapas). Po to sudedami kiti prieskoniai, kopūstai ir viskas, be paliovos maišant, 10 min. patroškinama. Bulvės nuskutamos, supjaustomos kubeliais ir sudedamos į puodą kartu su pomidorų padažu, mėsos sultiniu arba vandeniu. Verdama ant mažos ugnies. Prieš paduodant, lauro lapeliai ir gvazdikėliai išimami, o valgis pasūdomas.
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-08-17 15:46
Labai neaiškus receptas.