Avižų ir džiovintų vyšnių sausainukai
AUTORIUS:
Ramunė Matulienė
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
160 gramų sviestas
200 gramų „dansukker“ cukrus su cinamonu
šiek tiek imbieras (maltas)
šiek tiek avižinių dribsnių
šiek tiek slyvos (džiovintos)
šiek tiek miltai
100 mililitrų vynas (sausas, raudonas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Vyšnias 20 minučių užpilame vynu. Paskui gerai nusausiname.
2.
Cukrų sumaišome su cinamonu, imbieru, gerai išsukame. Supilame išlydytą dar šiltą sviestą, avižinius dribsnius, vyšnias ir vėl išsukame. Įmaišome šiek tiek miltų, kad būtų vidutinio kietumo tešla.
3.
Aliejumi pateptomis rankomis formuojame plonus paplotėlius ir kepame 170°C temp. orkaitėje apie pusvalandį.

Avižų ir džiovintų vyšnių sausainukai

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Vyšnias 20 minučių užpilame vynu. Paskui gerai nusausiname.

  2. Cukrų sumaišome su cinamonu, imbieru, gerai išsukame. Supilame išlydytą dar šiltą sviestą, avižinius dribsnius, vyšnias ir vėl išsukame. Įmaišome šiek tiek miltų, kad būtų vidutinio kietumo tešla.

  3. Aliejumi pateptomis rankomis formuojame plonus paplotėlius ir kepame 170°C temp. orkaitėje apie pusvalandį.

Receptą atsiuntė Ramunė Matulienė
Reklama:

Komentarai (4)


  • Vilma 2014-12-03 10:44

    skanumelis


  • vanda 2014-12-03 09:50

    nuostabi kulinare (y)


  • vale 2014-12-02 15:14

    man labai skanus avizinei sausainei


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...