250 gramų | miltai |
100 gramų | vanduo |
7 gramai | mielės (šviežios) |
25 gramai | aguonų |
50 gramų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
Tradiciniai kūčiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 250
-
Miltai,
250 gramų -
Vanduo,
100 gramų -
Mielės, šviežios,
7 gramai -
Aguonos,
25 gramai -
Cukrus,
50 gramų -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį pašildykite iki kūno temperatūros ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite sluoksnį miltų ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Iškilus tešlos kepurei suberkite likusius miltus, aliejų, suberkite aguonas, druską ir minkykite, kol tešla taps tampri ir nebelips prie rankų.
Išminkytą tešlą padėkite šiltoje vietoje 50-60 min, kad pakiltų. Pakilusią tešlą gerai išminkykite ir voliokite plonus volelius. Pjaustykite juos gabaliukais ir berkite į miltais pabarstytas skardas. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduos apie 7 min.