Tradiciniai kūčiukai
AUTORIUS:
Akvilė
Porcijų skaičius: 250
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 250
250 gramų miltai
100 gramų vanduo
7 gramai mielės (šviežios)
25 gramai aguonų
50 gramų cukrus
1 valgomasis šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį pašildykite iki kūno temperatūros ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite sluoksnį miltų ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Iškilus tešlos kepurei suberkite likusius miltus, aliejų, suberkite aguonas, druską ir minkykite, kol tešla taps tampri ir nebelips prie rankų.
2.
Išminkytą tešlą padėkite šiltoje vietoje 50-60 min, kad pakiltų. Pakilusią tešlą gerai išminkykite ir voliokite plonus volelius. Pjaustykite juos gabaliukais ir berkite į miltais pabarstytas skardas. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduos apie 7 min.

Tradiciniai kūčiukai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 250
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį pašildykite iki kūno temperatūros ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite sluoksnį miltų ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Iškilus tešlos kepurei suberkite likusius miltus, aliejų, suberkite aguonas, druską ir minkykite, kol tešla taps tampri ir nebelips prie rankų.

  2. Išminkytą tešlą padėkite šiltoje vietoje 50-60 min, kad pakiltų. Pakilusią tešlą gerai išminkykite ir voliokite plonus volelius. Pjaustykite juos gabaliukais ir berkite į miltais pabarstytas skardas. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduos apie 7 min.

Receptą atsiuntė Akvilė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...