Skilandis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek kvapieji pipirai
1 arbatinis šaukštelis cukrus
1 arbatinis šaukštelis juodieji pipirai (smulkinti)
3 vienetai česnakas (skiltelės)
šiek tiek muskatas (riešutas)
150 gramų druska
5 kilogramai kiauliena
2 gramai nitrinė druska (salietra)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Skilandis gaminamas iš kiaulienos mėsos, jei mėsa liesa, primaišoma lašinių. Skilandžiui skirta mėsa pjaustoma stambiais gabalais, arba smulkiau sumalama aštria mėsmale (kaip kam patinka), svarbu, kad mėsa nebūtų traiškoma. Druska sumaišoma su smulkintais prieskoniais, smulkiai sukapotais česnakais, cukrumi, kalio salietra. Viskas lengvai išmaišoma, tik nereikia minkyti. Gaminant skilandį reikia rūpestingai laikytis švaros, negalima imti mėsos šlapiomis rankomis. Paruošta mėsa kemšama į švariai išvalytą ir nusausintą kiaulės skrandį. Skrandį reikia prikimšti kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių. Prikimštas skilandis tuojau užsiuvamas, iš abiejų pusių apklojamas sukryžiuotomis lentelėmis, aprišamas virvele ir paslegiamas bent 5 dienom. Vėliau skilandis pakabinamas vėsioje patalpoje ir taip laikomas 2-4 savaites. Rūkyti skilandį reikia tik šaltuose dūmuose (15 laipsnių C), 2-3 savaites.

Skilandis

Komentarai: 20
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Skilandis gaminamas iš kiaulienos mėsos, jei mėsa liesa, primaišoma lašinių. Skilandžiui skirta mėsa pjaustoma stambiais gabalais, arba smulkiau sumalama aštria mėsmale (kaip kam patinka), svarbu, kad mėsa nebūtų traiškoma. Druska sumaišoma su smulkintais prieskoniais, smulkiai sukapotais česnakais, cukrumi, kalio salietra. Viskas lengvai išmaišoma, tik nereikia minkyti. Gaminant skilandį reikia rūpestingai laikytis švaros, negalima imti mėsos šlapiomis rankomis. Paruošta mėsa kemšama į švariai išvalytą ir nusausintą kiaulės skrandį. Skrandį reikia prikimšti kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių. Prikimštas skilandis tuojau užsiuvamas, iš abiejų pusių apklojamas sukryžiuotomis lentelėmis, aprišamas virvele ir paslegiamas bent 5 dienom. Vėliau skilandis pakabinamas vėsioje patalpoje ir taip laikomas 2-4 savaites. Rūkyti skilandį reikia tik šaltuose dūmuose (15 laipsnių C), 2-3 savaites.

Reklama:

Komentarai (20)


  • Sim 2018-03-24 21:57

    Gera


  • maja 2016-03-12 19:18

    pirkom kiaule is senuoliu patikima mesa naturaliai be priemaisu uzauginta,kimsau siandien i skrandi mesa taip kaip cia parasyta tik be salietros ir net cukraus nediejau stambius gabaliukus mesos permaisiau su kazkiek farso nes farsas duoda lipnuma dejau pipiro druskos paprastos ir cosnako skrandi pritriniau pipiru ir prikimsau gavosi didelis trigubas kaip cia pavaizduoti,dariau pirma karta recepto klausiau pas bobutes tai nezinau kas gausis


  • maja 2016-03-12 19:11

    prie peciaus pakabiti ir dziovinti mm skanumielis taip ir palendvicas dziovindavo mano mama pries 20metu ir desreles taip sveikiausia


  • NuNu jo 2015-07-13 18:15

    Sandeliukas tai mano, bet receptas tai jau ne mano


  • Gelija 2014-07-20 17:11

    Gerai ir teisingai pastebėta ,kad mėsa yra sudedama i kiaulių šlapimo pūsles. Salietra tinka Lenkijos gamybos!


  • agnute 2010-08-19 06:02

    kaip taip tobulai ymanoma padaryti :taip:


  • ALGIRDAS 2010-06-27 07:19

    NEBUTINA RUKYTI GALIMA VYTINTI ARBA DZIOVINTI DAR SKANIAU %-)


  • Rūkytojas 2010-05-06 20:08

    byuasd: senovėje žymiai patogiau buvo rūkyti mėsą ilgai ir mažesnė savikaina, nes dažniausiai (bent jau Suvalkijoje) rūkyklos būdavoo įrengiamos namuose kaip kamino dalis, o kadangi tais laikais anglimis ar durpėmis krosnių niekas nekūrendavo, vien lapuočių malkomis, mėsos rūkymas kamine būdavo nebrangus.
    Be to, rūkant mėsą gi nerūkomas vienas skilandėlis, juk į normalią naminę rūkyklą telpa bent 50 kg mėsos. Ir kūreni gi ne Joninių laužą rūkykloj;)


  • sarunka 2010-04-22 17:40

    noriu as i ta sandeliuka :D %-)


  • Kardas 2010-02-01 11:46

    Tai iš tikro kur gauti tą nitrinę druską? Turguose yra kažkonia lenkų gamybos,bet tai turbūt ne ta.


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...