Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
300 gramų sausainiai
150 gramų sviestas
Kremui:
500 gramų sūris ((maskarponė))
400 gramų jogurtas
100 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
1 arbatinis šaukštelis citrinos (tarkuota žievelė)
2 valgomieji šaukštai želatina
Užpilui:
400 gramų juodieji serbentai
100 gramų „dansukker“ cukrus
3 arbatiniai šaukšteliai želės cukrus „multi“
4 valgomieji šaukštai vanduo
1 arbatinis šaukštelis citrinos ((sultys))
šiek tiek „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.
2.
Juodųjų serbentų užpilas. Želes cukrų užpilame 2 šaukštais vandenisir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame žele, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.
3.
Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.
4.
Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo - serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.
5.
Šaldytuve laikome 4-5 valandas. Idealu - per naktį.

Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Pagrindui: Kremui: Užpilui:
Gaminimo eiga:
  1. Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.

  2. Juodųjų serbentų užpilas. Želes cukrų užpilame 2 šaukštais vandenisir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame žele, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.

  3. Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.

  4. Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo - serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.

  5. Šaldytuve laikome 4-5 valandas. Idealu - per naktį.

Receptą atsiuntė [email protected]
Reklama:

Komentarai (2)


  • Jadvyga 2018-04-01 20:45

    Kaip suprasti : zelatina2, vanduo4 valgomi saukstai ar arbatiniai sauksteliai .gal kitokie matavimai.


  • Vilma 2014-12-03 10:46

    verta isbandyti ši skonį


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...