Marinuota kiauliena
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai acto
šiek tiek prieskoniai (įvairūs mėsos)
2 vienetai svogūnai
1 valgomasis šaukštas druska (nepilnas)
700 gramų kiauliena (kumpis)
šiek tiek pipirai (juodieji)
1 stiklinė vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Taip išmarinuota kiauliena tinka šašlykams, troškiniams, kepti keptuvėje, virti ir kitiems patiekalams. 7 dienas marinuotą kiaulieną kai kurie valgo ir žalią, nes ji pilnai sterilizuota.

Kiaulienos kumpis ar kita neriebi mėsa supjaustoma kubeliais ir įdedama į indą, kuris vėliau sandariai uždaromas. Subjaustyti svogūnai griežinėliais sudedami ant kiaulienos kubelių. Sudedami prieskoniai. Norint, kad kiauliena būtų švelnesnė, galima papildomai įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo. Kiauliena užpilama acto ir druskos tirpalu. Viskas išmaišoma. Tirpalo stiklinei pagaminti reikia 1 nepilno šaukšto druskos ir 2 šaukštų acto, 1 stiklinė vandens (galite tirpalo paragauti ar ne per mažai druskos, tik tada pilti actą, turi gautis marinuotų agurkų skysčio sūrumas). Vietoj acto mišinio dar galima naudoti marinuotų agurkų skysčio. Mėsa laikoma šaldytuve iki 14 dienų. Tačiau sultingiausia mėsa būna pamarinuota tik kelias valandas.

Marinuota kiauliena

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Taip išmarinuota kiauliena tinka šašlykams, troškiniams, kepti keptuvėje, virti ir kitiems patiekalams. 7 dienas marinuotą kiaulieną kai kurie valgo ir žalią, nes ji pilnai sterilizuota.

Kiaulienos kumpis ar kita neriebi mėsa supjaustoma kubeliais ir įdedama į indą, kuris vėliau sandariai uždaromas. Subjaustyti svogūnai griežinėliais sudedami ant kiaulienos kubelių. Sudedami prieskoniai. Norint, kad kiauliena būtų švelnesnė, galima papildomai įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo. Kiauliena užpilama acto ir druskos tirpalu. Viskas išmaišoma. Tirpalo stiklinei pagaminti reikia 1 nepilno šaukšto druskos ir 2 šaukštų acto, 1 stiklinė vandens (galite tirpalo paragauti ar ne per mažai druskos, tik tada pilti actą, turi gautis marinuotų agurkų skysčio sūrumas). Vietoj acto mišinio dar galima naudoti marinuotų agurkų skysčio. Mėsa laikoma šaldytuve iki 14 dienų. Tačiau sultingiausia mėsa būna pamarinuota tik kelias valandas.

Reklama:

Komentarai (9)


  • (anonimas) 2010-07-14 08:37

    DRUSKĄ DĖTI, PRIEŠ KEPIMĄ.BUS MINKŠTESNĖ MĖSA.


  • petras001 2009-09-22 21:03

    :jee: jega zalias tai :-D


  • Lapas 2009-06-15 22:54

    Labai gerai gavosi, skanu. ;-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...