Kumpinė rūkyta dešra
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
20 gramų cukrus
300 gramų druska
4 kilogramai jautiena
6 kilogramai kiauliena (pusiau riebi)
3 gramai nitrinė druska (salietra)
5 gramai juodieji pipirai (malti)
5 gramai kalendra (trinta)
6.5 gramo česnakas (smulkiai kapoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite, nelieskite jos šlapiomis rankomis, viskas turi būti švaru. Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles. Kiaulieną ir jautieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per stambų sietelį. Sudėkite į susmulkintą mėsą su druska sumaišytą česnaką, cukrų, salietrą, prieskonius ir viską lengvai išmaišykite. Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti. Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras. Kemšama į 4-5 cm storumo raguočių žarnas. Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite. Pagamintas dešras parą palaikykite paslėgtas, o paskui apriškite virvute ir kabinkite ant kartelių. Taip laikykite 6-14 dienų vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų (nelaikykite šiltai ar skersvėjyje). Dešros iš pradžių papilkėja, vėliau pasidaro natūraliai raudonos spalvos. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12-15 laipsnių temperatūroje, 8-10 dienų. Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.

Kumpinė rūkyta dešra

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite, nelieskite jos šlapiomis rankomis, viskas turi būti švaru. Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles. Kiaulieną ir jautieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per stambų sietelį. Sudėkite į susmulkintą mėsą su druska sumaišytą česnaką, cukrų, salietrą, prieskonius ir viską lengvai išmaišykite. Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti. Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras. Kemšama į 4-5 cm storumo raguočių žarnas. Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite. Pagamintas dešras parą palaikykite paslėgtas, o paskui apriškite virvute ir kabinkite ant kartelių. Taip laikykite 6-14 dienų vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų (nelaikykite šiltai ar skersvėjyje). Dešros iš pradžių papilkėja, vėliau pasidaro natūraliai raudonos spalvos. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12-15 laipsnių temperatūroje, 8-10 dienų. Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.

Reklama:

Komentarai (5)


  • Mimi 2010-03-27 11:30

    Ja galima nusipirkti didesnese parduotuvese.


  • rule 2010-03-26 11:19

    sveiki sefai is kur gauti tos salietros


  • Staras 2010-03-06 16:05

    nu nemeluok aš jau išsiaiškinau tai nitritinė druska naudojama maistui.................. :-D :-( :-* [:-)


  • ūkininkė 2010-03-04 23:32

    taigi tą pačią,kur laukus tręšia :-D žmogau ,negi tau dar mažai konservantų?ir nuodų :bloga: salietra tik spalvą paryškina,bet skonį nekeičia


  • Staras 2010-01-26 17:33

    kokia salietrą naudoji.???


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...