Karpis drebučiuose Kūčioms
AUTORIUS:
VšĮ "Kretingos maistas",
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 kilogramai karpis
1 vienetas morkos (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto salierai
5 vienetai petražolės ( šakelių)
4 vienetai krapai ( šakelių)
3 vienetai svogūnai
3 valgomieji šaukštai želatina
1 vienetas cukrus
šiek tiek žirneliai (žalieji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Nuskutame karpį ir išdorojame. Nupjauname žiaunas, pelekus ir išimame akis. Nuplovę žuvį supjaustome skersai, nedideliais gabaliukais, apšlakstome citrinos sultimis ir pasūdome. Kol žuvis sūdosi, nuvalome ir nuplauname daržoves. Tada jas supjaustome plonais šiaudeliais ir sudedame į puodą. Užpilame 1 litru vandens ir verdame 5-10 min. Į gautą daržovių sultinį sudedame žuvies gabalus ir žuvies galvą, įberiame žiupsnelį druskos ir žiupsnelį cukraus bei sudedame pipirus. Viską verdame apie 50-60 min. ant mažos ugnies. Kol virs, pasiruošiame želatiną.

Baigus virti išimame žuvies galvą, supilame nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą želatina ir dar kelias minutes paviriname. Baigę virinti, žuvį su daržovėmis sudedama į serviravimo indą, užpilame žuvies sultiniu ir ataušiname. Žuvį drebučiuose galime papuošti petražolių ar krapų šakelėmis, citrinos griežinėliais ir žaliaisiais žirneliais.

Karpis drebučiuose Kūčioms

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuskutame karpį ir išdorojame. Nupjauname žiaunas, pelekus ir išimame akis. Nuplovę žuvį supjaustome skersai, nedideliais gabaliukais, apšlakstome citrinos sultimis ir pasūdome. Kol žuvis sūdosi, nuvalome ir nuplauname daržoves. Tada jas supjaustome plonais šiaudeliais ir sudedame į puodą. Užpilame 1 litru vandens ir verdame 5-10 min. Į gautą daržovių sultinį sudedame žuvies gabalus ir žuvies galvą, įberiame žiupsnelį druskos ir žiupsnelį cukraus bei sudedame pipirus. Viską verdame apie 50-60 min. ant mažos ugnies. Kol virs, pasiruošiame želatiną.

Baigus virti išimame žuvies galvą, supilame nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą želatina ir dar kelias minutes paviriname. Baigę virinti, žuvį su daržovėmis sudedama į serviravimo indą, užpilame žuvies sultiniu ir ataušiname. Žuvį drebučiuose galime papuošti petražolių ar krapų šakelėmis, citrinos griežinėliais ir žaliaisiais žirneliais.

Receptą atsiuntė VšĮ "Kretingos maistas"
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...