Rūkytas kiaulės kumpis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto muskatas (trintas)
šiek tiek kadagio uogos
16 kilogramų kiauliena (kumpis su kaulu)
1.5 kilogramo druska
15 gramų cukrus
5 gramai nitrinė druska (salietra)
1 valgomasis šaukštas pipirai (grūstų, juodųjų)
4 vienetai lauro lapų (lapeliai)
0.5 valgomojo šaukšto kalendra (grūsta)
šiek tiek gvazdikėliai
1 arbatinis šaukštelis mairūnas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Kumpio kraštus ir raumenų paviršius dailiai aplyginkite, plonai išpjaukite sukruvintas vietas. Prieskonius stambiai sugrūskite, sumaišykite su druska, cukrumi ir salietra. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį. Sūdymui paruoštą ir gerai atvėsintą kumpį iš visų pusių įtrinkite sūdomuoju mišiniu. Per savaitę kumpį kelis kartus apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu. Kumpį vartyti ir laistyti sūrymu reikia visą sūdymo laiką. 5-6 laipsniu temperatūroje mažesni kumpiai įsisūrėja per 4-6 savaites, o didesni per 8 savaites. Įsisūrėjusį kumpį nušluostykite švaria skepetaite ir pakabinkite vėsioje, vėdinamoje patalpoje, palaikykite savaitę kitą, kad mėsa baigtų bręsti ir įgautų geresnį skonį. Didesni kumpiai palaikomi prieš rūkymą ilgiau, mažesni - trumpiau (skiriant 1-1,5 dienos 1 kilogramui kumpio). Tas vietas, kurios linkusios greičiau gesti pabarstykite pipirais. Jei norite, kad į kumpio paviršių neišsiskirtų druska, pamirkykite jį 3-4 valandas šaltame vandenyje. paskui trumpam panardinkite į verdantį vandenį, apšluostykite ir išrūkykite. Senoliai tokius kumpius rūkydavo labai ilgai, 3-4 savaites.

Rūkytas kiaulės kumpis

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kumpio kraštus ir raumenų paviršius dailiai aplyginkite, plonai išpjaukite sukruvintas vietas. Prieskonius stambiai sugrūskite, sumaišykite su druska, cukrumi ir salietra. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį. Sūdymui paruoštą ir gerai atvėsintą kumpį iš visų pusių įtrinkite sūdomuoju mišiniu. Per savaitę kumpį kelis kartus apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu. Kumpį vartyti ir laistyti sūrymu reikia visą sūdymo laiką. 5-6 laipsniu temperatūroje mažesni kumpiai įsisūrėja per 4-6 savaites, o didesni per 8 savaites. Įsisūrėjusį kumpį nušluostykite švaria skepetaite ir pakabinkite vėsioje, vėdinamoje patalpoje, palaikykite savaitę kitą, kad mėsa baigtų bręsti ir įgautų geresnį skonį. Didesni kumpiai palaikomi prieš rūkymą ilgiau, mažesni - trumpiau (skiriant 1-1,5 dienos 1 kilogramui kumpio). Tas vietas, kurios linkusios greičiau gesti pabarstykite pipirais. Jei norite, kad į kumpio paviršių neišsiskirtų druska, pamirkykite jį 3-4 valandas šaltame vandenyje. paskui trumpam panardinkite į verdantį vandenį, apšluostykite ir išrūkykite. Senoliai tokius kumpius rūkydavo labai ilgai, 3-4 savaites.

Reklama:

Komentarai (6)


  • 2011-11-30 16:07

    Tik nereikia perlenkti lazdos. Jei palyginti kokį brudą ir kiek jo dabar deda į maistą, tai salietra tik kruopa. Juk jos labai mažai dedasi ir ji nėra cianidas. Valgė žmonės ne vieną dešimtmetį ir nei vienas nuo to nenumirė.


  • Andrius 2011-11-29 16:36

    Geriau jau spirituko sliuktelti nei tos salietros,mesytes spalva :super: nors ir ta salietra,bet man asmeniskai su spiritu graziau


  • staras rukytojui 2011-10-14 19:58

    nuo tokios tavo mėsytės gali būti tradicinės laidotuvės...


  • Rukytojas 2011-10-14 18:52

    Salietra naudojama islaikyti rukomos mesos raudona spalva. Tradicine salietra augalams tresti


  • Staras 2010-01-26 18:02

    VISUR TA SALIETRA IR KOKIA ČIA JI NAUDOJAMA?


  • Bajoras 2008-11-16 19:17

    Druską reike gerai išdžiovinti.


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...