“Duroc” veršiena
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
4 skiltelės česnakas (fondiu)
šiek tiek čiobreliai (ir rozmarinas, fondiu)
šiek tiek pipirai (juodi, malti)
40 gramų sviestas (padažui)
40 gramų svogūnai (padažui)
800 gramų pomidorai (be odelių, fondiu)
šiek tiek druska (fondiu)
80 gramų kvietiniai miltai
1 kilogramas veršiena
šiek tiek pipirai (malti)
šiek tiek druska (fondiu)
40 gramų svogūnai (padažui)
Padažui:
250 gramų pievagrybiai
50 mililitrų konjakas
100 mililitrų vynas (baltas)
400 mililitrų sultinys (veršienos)
20 gramų sviestas
1 sauja pelerūnas (kietis)
1 sauja petražolės
80 gramų sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1. Mėsą supjaustykite į 150 g porcijas. Apibarstykite druska ir pipirais ir apvoliokite miltuose.

2. Pomidorų fondiu gaminimas: svieste pakepinkite susmulkintus šalotinius svogūnus, tuomet sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, čiobrelį, rozmariną, česnaką ir prieskonius: druską, pipirus. Lėtai troškinkite iki norimos tekstūros.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite veršieną ir kepkite iš abiejų pusių 6-7 min. Apkeptą mėsą išimkite iš keptuvės.

4. Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, pakepinkite smulkintus pievagrybius, kol pagels. Sudėkite šalotinius svogūnus, įpilkite konjaką ir jį uždekite. Supilkite baltą vyną, troškinkite 5 min., kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite. Padažas turi sutirštėtų. Belieka įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.

5. Mėsą pabaikite kepti orkaitėje iki norimo iškepimo.

Išmok gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d. :http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28

“Duroc” veršiena

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai: Padažui:
Gaminimo eiga:

1. Mėsą supjaustykite į 150 g porcijas. Apibarstykite druska ir pipirais ir apvoliokite miltuose.

2. Pomidorų fondiu gaminimas: svieste pakepinkite susmulkintus šalotinius svogūnus, tuomet sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, čiobrelį, rozmariną, česnaką ir prieskonius: druską, pipirus. Lėtai troškinkite iki norimos tekstūros.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite veršieną ir kepkite iš abiejų pusių 6-7 min. Apkeptą mėsą išimkite iš keptuvės.

4. Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, pakepinkite smulkintus pievagrybius, kol pagels. Sudėkite šalotinius svogūnus, įpilkite konjaką ir jį uždekite. Supilkite baltą vyną, troškinkite 5 min., kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite. Padažas turi sutirštėtų. Belieka įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.

5. Mėsą pabaikite kepti orkaitėje iki norimo iškepimo.

Išmok gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d. :http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (2)


  • Arvydas Z 2012-11-02 21:20

    ... čia panašiai atrodo, kaip galvos nukirtimas - slogos gydymo būdas :-D :-D :-D


  • Arvydas Z 2012-11-02 19:13

    nuo kada versiena priskiriama avienai?


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...