šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai (džiovinti) |
400 gramų | vištienos filė |
1 vienetas | brokoliai (nedidelė galva) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
0.3 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | prieskoniai (vištienai) |
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su rabarbarais
- Lazanija su vištiena
- Svarainiais įdaryta antis
- Įdarytos paprikos
- Vištienos širdelių blyneliai
- Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate "Satay Gai"
- Kriaušėmis įdarytos vištos blauzdelės
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
- Kepta kurapka
- Vištienos kepsnys prancūziškai
- Anties šlaunelės
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Kepsnys su persikais ir majonezu
- Vištienos filė šašlykas
- Keptos vištų blauzdelės
- Kepti vištų sparneliai
- Vištienos kotletas su siurprizu
- Vištienos suktinukai
- Virtinukai su vištiena
- Vištos blauzdelės jogurto marinate
Švelni vištiena su brokoliais
- Paruošimo laikas:
- Druska
- Krapai, džiovinti
-
Vištienos filė,
400 gramų -
Brokoliai, nedidelė galva,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Vanduo,
1/3 stiklinės - Prieskoniai, vištienai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)