4 vienetai | kiaušiniai (atskirti tryniai nuo baltymų) |
šiek tiek | grietinė (flakonuose arba sausa (pagaminta pagal instr.)) |
50 gramų | šokoladas (pieniškas) |
50 gramų | kakava ((milteliai)) |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | brendis |
šiek tiek | pistacijos (skrudintis, sūdytos be kevalo) |
šiek tiek | aviečių (šaldytos ar šviežios) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių sulčių sriuba
- Karštas šokoladas "Skanumėlis"
- Tortas su uogienės padažu
- Saulėgražų ir šokolado saldainiai
- Morengai
- Varškės ledai
- Zefyrai šokolade
- Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
- Karštas šokoladas
- Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
- Karameliniai saldainiai
- Vasariškas desertas
- Greitas sausaininis pyragas
- Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
- Šokoladiniai kamuoliukai
- Želės, varškės ir kokosų pieno desertas
- Sausainių ledinukai
- Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
- Bananas želės spąstuose
- Naminiai ledai su braškėmis
Šokoladinis desertas su grietinėle ir pistacijomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Kiaušiniai, atskirti tryniai nuo baltymų,
4 vienetai - Grietinė, flakonuose arba sausa (pagaminta pagal instr.)
-
Šokoladas, pieniškas,
50 gramų -
Kakava, (milteliai),
50 gramų -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 valgomieji šaukštai -
Brendis,
2 valgomieji šaukštai - Pistacijos, skrudintis, sūdytos be kevalo
- Avietės, šaldytos ar šviežios
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šokoladą, kakavos miltelius ir vandenį sudėti į dubenį ir kaitinant garų vonelėje maišyti iki vienalytės masės. Nuėmus nuo garų, suberti cukrų ir gerai išmaišyti.
Sviestą gerai išplakt kartu su brendžiu.
Gerai išplakti kiaušinių trynius ir ant jų supilti šokolado masę bei sudėti paruoštą sviestą.
Atsargiai įmaišyti į turimą masę kiaušinio baltymų plakinį. Supilstyti į desertines ir laikyti šaldytuve bent kelias valandas. Prieš patiekiant, dėkite grietinėlės, berkite riešutukų ir papuoškite avietėmis.