800 gramų | jautiena |
2 vienetai | batonas (riekės) |
0.7 stiklinės | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas (tirpintas) |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sultingi jautienos kotletai
- Kiaulienos suktinukai su džiovintais obuoliais
- Aštrios naminės dešrelės ant laužo
- Mėsos kukuliukai
- Faršo apkepas su daržovėmis
- Kotletai su kukurūzų kruopom
- Šutinta kiškiena
- Kotletukai su sūriu
- Ūkininko suktinukas
- Kiaulienos kotletai su sūriu
- Apkepas „La Graikija“
- Orkaitėje kepta kiauliena
- Triušienos kukuliai
- Malta mėsa tešloje
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Faršu įdarytos bulvės
- Kepta kiauliena
- Sultingi šašlykai
- Kiaulienos kepsniai su malta jautiena
- Karališkas kepsnys
Jautienos kotletai
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
7/10 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, tirpintas,
1.5 valgomojo šaukšto - Džiūvėsėliai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma, išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais, apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių ar makaronų arba kruopų koše. Tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas.
Komentarai (7)
-
Greta
2016-03-12 17:45
Neparasyta,kad ideti svoguno. Reikia apvirti iskepus.