Balandėliai pekino kopūste
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautiena
0.25 arbatinio šaukštelio druska
0.25 arbatinio šaukštelio pipirai
1 vienetas svogūnai
1 vienetas kopūstai
160 gramų ryžiai
1 vienetas kiaušiniai
1 vienetas morkos
5 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
3 valgomieji šaukštai grietinė
1 valgomasis šaukštas miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Išvirkite ryžius.
2.
Pekino kopūsto lapus apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
3.
Svogūną pakepinkite ant sviesto, paruoškite faršą: įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, sudėkite pakepintą svogūną, atvėsusius ryžius. Viską išmaišykite.
4.
Ant kiekvieno lapo krašto dėkite įdaro ir susukite kaip balandėlį. Žiūrėkite, kad faršas nekristų per kraštus.
5.
Griežinėliais supjaustykite morką, jais išklokite puodo dugną. Ant morkų dėkite balandėlius, kuo arčiau vienas kito, kad neliktų tarpų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite apie 30 min (priklauso nuo balandėlių dydžio).
6.
Paruoškite padažą: į vandenį, kuriame virė balandėliai, dėkite pomidorų padažo, grietinės. (Kiekiai priklauso nuo norimo padažo kiekio,individualaus skonio). Galite įdėti šaukštą miltų, kad būtų tirštesnis.
Pavirkite balandėlius dar 5 - 10 min šiame padaže.
7.
Balandėliai daug lengvesni už įprastuosius, lengvai virškinami ir labai skanūs.

Populiariausi receptai šią savaitę

Balandėliai pekino kopūste

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Išvirkite ryžius.

  2. Pekino kopūsto lapus apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

  3. Svogūną pakepinkite ant sviesto, paruoškite faršą: įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, sudėkite pakepintą svogūną, atvėsusius ryžius. Viską išmaišykite.

  4. Ant kiekvieno lapo krašto dėkite įdaro ir susukite kaip balandėlį. Žiūrėkite, kad faršas nekristų per kraštus.

  5. Griežinėliais supjaustykite morką, jais išklokite puodo dugną. Ant morkų dėkite balandėlius, kuo arčiau vienas kito, kad neliktų tarpų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite apie 30 min (priklauso nuo balandėlių dydžio).

  6. Paruoškite padažą: į vandenį, kuriame virė balandėliai, dėkite pomidorų padažo, grietinės. (Kiekiai priklauso nuo norimo padažo kiekio,individualaus skonio). Galite įdėti šaukštą miltų, kad būtų tirštesnis.
    Pavirkite balandėlius dar 5 - 10 min šiame padaže.

  7. Balandėliai daug lengvesni už įprastuosius, lengvai virškinami ir labai skanūs.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai (1)


  • Liucija 2016-04-27 07:42

    Labai skanu


Daugiau receptų