Trumpas interviu su Binish Kuruvilla, Indiškos virtuvės šefu

Trumpas interviu su Binish Kuruvilla, Indiškos virtuvės šefu

 

Trumpame interviu kalbinamas Indiško restorano Lietuvoje savininkas ir virtuvės šefas Binish Kuruvilla.

Kas pastūmėjo atidaryti savo restoraną Lietuvoje?


Atsidaryti savo restoraną buvo tik laiko klausimas. Visada mėgau gaminti, ir svajojau apie nuosavą virtuvę. Savo restoraną atidariau Lietuvoje, nes tai naujieji mano namai.
 
Ar iš Lietuvoje perkamų produktų, pavyksta pagaminti orginalaus skonio indiškus patiekalus?


Daugiau negu pusė produktų, kuriuos naudoju, lengvai prieinami  Lietuvoje. Tačiau kokybė ir kainos, kuriomis prekiaujama Lietuvoje, verčia mus užsisakinėti ir siųsdintis prekes (prieskonius) iš Jungtinės Karalystės.
 
Gandas ar tiesa, kad kol negavote tikrų indiškų prieskonių siuntos, tol neatidarėte savo restorano?


Tai galbūt labiau gandai. Sutapimas, tuo pat metu nerimastingai laukėme prieskonių siuntos ir baiginėjome įsirenginėti virtuvę.
 
Galbūt radote kažkokių panašumų tarp Lietuviškos ir Indiškos virtuvės?


Nieko, išskyrus tai, kad ir ten ir ten maisto gamybai naudojama druska ir ugnis :)
 
Nors Binish Kuruvillab visada svajojo apie darbą virtuvėje ir nuosavo restorano atidarymą, iki atidarydamas Moksha dirbo pramonės srityje, kuri atvedė jį Estiją. Ten sutiko lietuvaitę Laurą, su kuria po vedybų atvyko gyventi į Lietuvą ir šiemet ryžosi įgyvendinti svajonę pavadinimu - Moksha. Iki atidarydamas savo restoraną Binish yra dirbęs ne tik indų virtuvėje, bet ir italų, afrikiečių bei kiniečių.


Nuotraukoje su kolega Linu, dirbančiu Moksha restorane.

Komentarai