Žuvies vyniotinis drebučiuose
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų žuvis (filė)
3 vienetai svogūnai
3 vienetai kiaušiniai
1 vienetas bandelės (sudžiuvusi)
0.5 stiklinės pienas
šiek tiek petražolės
1 vienetas morkos
1 vienetas salierai
1 vienetas poras (žalia dalis)
2 vienetai pomidorai
23 gramai želatina
1 valgomasis šaukštas sviestas
1 valgomasis šaukštas burokėliai (raudonasis, šviežios sultis)
3 vienetai kvapieji pipirai (žirneliai)
3 vienetai pipirai (kartieji, žirneliai)
šiek tiek cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Du didelius svogūnus, petražolę, morką, salierą užpilti 3 stiklinėmis vandens, suberti kvapniuosius pipirus ir užvirinti.
2.
Bandelę pamirkyti piene.
3.
Filė nuplauti ir kartu su išsunkta bandele bei žaliais svogūnais sumalti mėsmale.
4.
Vieno kiaušinio trynį ištrinti su sviestu, supilti į žuvies masę, paskaninti, kruopščiai išmaišyti. Po to supilti išplaktus baltymus, burokėlių sultis ir vėl išmaišyti.
5.
Lininį rankšluostėlį patepti sviestu, ant jo padėti suformuotą žuvies masę, stipriai suvynioti, galus surišti medvilnine virvute. Vyniotinį įdėti į verdantį vandenį su daržovėmis, pasūdyti, įberti truputį cukraus ir virti 1 val. Likusius kiaušinius kietai išvirti, nulupti, supjaustyti.
6.
Ataušintą vyniotinį išimti iš nuoviro, supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, sudėti į pusdubenį, papuošti kiaušinių skiltelėmis, pomidorų bei porų gabalais. Nuovirą perkošti, išmaišyti su želatina, užvirinti.
7.
Kai atauš, užpilti vyniotinį ir įdėti į šaldytuvą, kad drebučiai sustingtų.
8.
Patiekti su krienais arba majonezo padažu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žuvies vyniotinis drebučiuose

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Du didelius svogūnus, petražolę, morką, salierą užpilti 3 stiklinėmis vandens, suberti kvapniuosius pipirus ir užvirinti.

  2. Bandelę pamirkyti piene.

  3. Filė nuplauti ir kartu su išsunkta bandele bei žaliais svogūnais sumalti mėsmale.

  4. Vieno kiaušinio trynį ištrinti su sviestu, supilti į žuvies masę, paskaninti, kruopščiai išmaišyti. Po to supilti išplaktus baltymus, burokėlių sultis ir vėl išmaišyti.

  5. Lininį rankšluostėlį patepti sviestu, ant jo padėti suformuotą žuvies masę, stipriai suvynioti, galus surišti medvilnine virvute. Vyniotinį įdėti į verdantį vandenį su daržovėmis, pasūdyti, įberti truputį cukraus ir virti 1 val. Likusius kiaušinius kietai išvirti, nulupti, supjaustyti.

  6. Ataušintą vyniotinį išimti iš nuoviro, supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, sudėti į pusdubenį, papuošti kiaušinių skiltelėmis, pomidorų bei porų gabalais. Nuovirą perkošti, išmaišyti su želatina, užvirinti.

  7. Kai atauš, užpilti vyniotinį ir įdėti į šaldytuvą, kad drebučiai sustingtų.

  8. Patiekti su krienais arba majonezo padažu.

Receptą atsiuntė Miglė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų