3 vienetai | napaleono lakštai |
400 gramų | lašiša (ZIGMO file) |
200 gramų | grietinė |
200 gramų | majonezas ( DAUMANTŲ „Karališkas su čiobreliais“) |
4 skiltelės | česnakas |
2 žiupsneliai | druska |
100 gramų | žalumynų ((įvairūs)) |
100 gramų | džiūvėsėliai |
Skanaus.
Žuvies tortas su karališkuoju majonezu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Napaleono lakštai,
3 vienetai -
Lašiša, ZIGMO file,
400 gramų -
Grietinė,
200 gramų -
Majonezas, DAUMANTŲ „Karališkas su čiobreliais“,
200 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės -
Druska,
2 žiupsneliai -
Žalumynai, (įvairūs),
100 gramų -
Džiūvėsėliai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grietinę sumaišome su majonezu, pagardiname druska, išspaudžiame česnaką. Viską išmaiįome.
Žalumynus smulkiai supjaustome.
Paimam atidaroma formą. Į formos dugną dedam napoleono lakštą, supilame 1/3 padažo, išlyginam, sudedam pusę lašišos.
Dedam antrą lakštą, supilame dar 1/3 padažo, sudedam likusią lašišą, žalumynus ir uždengiame trečioju lakštu. Ant viršaus supilame likusį padažą.
Tortą uždengiame maistine plėvele ir pastatome per naktį į šaldytuvą.
Kitą dieną išimam tortą iš formos. Torto kraštus apibarstome džiūvėsėliais. Papuošimas priklauso nuo Jūsų fantazijos(aš papuošiau besmėgenių pagamintų iš varškės sūrio ir pingvinukais iš alyvuogių).
Skanaus.