Žuvies tortas
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų žuvis (raudona, silpnai sūdyta)
4 vienetai kiaušiniai ( virti)
8 valgomieji šaukštai ryžiai ( virti)
1 pakelis krabų lazdelės (arba krevetės)
100 gramų sūris (minkštas)
8 valgomieji šaukštai grietinė
8 valgomieji šaukštai majonezas
16 gramų želatina
50 gramų ikrai ( raudoni)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kremui - želatiną užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30 min., kad išbrinktų. Tada paverdam ant silpnos ugnies vandens vonelėje, kol visai ištirps.
2.
Kol želatina aušta, sumaišom majonezą, grietinę, sūrį. Paskui supilam želatiną ir viską gerai suplakam.
3.
Sutarkuojam atskirai kiaušinio trynius, baltymus, krabų lazdeles.
4.
Į būsimojo torto formą dedam celofaną (kad paskui būtų lengviau išimti tortą), plonais žuvies griežinėliais apdedam formos kraštus ir dugną.
5.
Visus likusius produktus sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti tryniai, kremas, sutarkuotos krabų lazdelės, kremas, sutarkuoti baltymai, kremas, ryžiai, kremas.
6.
Formą su tortų dedam nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų želatina. Po 8-10 val. išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didelę lėkštę ir apverčiam. Tortas lengvai išsiims iš formos. Papuošiame žalumynais ir raudonaisiais ikrais. Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žuvies tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kremui - želatiną užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30 min., kad išbrinktų. Tada paverdam ant silpnos ugnies vandens vonelėje, kol visai ištirps.

  2. Kol želatina aušta, sumaišom majonezą, grietinę, sūrį. Paskui supilam želatiną ir viską gerai suplakam.

  3. Sutarkuojam atskirai kiaušinio trynius, baltymus, krabų lazdeles.

  4. Į būsimojo torto formą dedam celofaną (kad paskui būtų lengviau išimti tortą), plonais žuvies griežinėliais apdedam formos kraštus ir dugną.

  5. Visus likusius produktus sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti tryniai, kremas, sutarkuotos krabų lazdelės, kremas, sutarkuoti baltymai, kremas, ryžiai, kremas.

  6. Formą su tortų dedam nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų želatina. Po 8-10 val. išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didelę lėkštę ir apverčiam. Tortas lengvai išsiims iš formos. Papuošiame žalumynais ir raudonaisiais ikrais. Skanaus.

Receptą atsiuntė Julija
Reklama:

Komentarai (1)


  • Ausra 2019-10-13 20:03

    Gal ir skanu bet isvaizdos jokios


Daugiau receptų