Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
4 vienetai kaparis (papuošimui)
1 vienetas ančiuvių (aliejuje marinuoti)
1 vienetas svogūnai
3 skiltelės česnakas
2 vienetai salierai
1.5 arbatinio šaukštelio paprika (aitrioji)
2 vienetai pomidorai
500 mililitrų sultinys (daržovių)
125 mililitrai baltas vynas (sausas)
50 gramų kuskusas
250 gramų žuvis (filė, gali būti gabalėlis menkės, gabalėlis saidos ir pan.)
1 arbatinis šaukštelis petražolės (Santa Maria)
0.5 vieneto citrinos (žievelė)
šiek tiek druska (Santa Maria)
šiek tiek juodieji pipirai (Santa Maria)
šiek tiek pastarnokas (papuošimui)
šiek tiek muskatas (Santa Maria)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Prieš pradėdami ruošti sriubą plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką, apibarstome druska, muskato riešutu, pašlakstome aliejuje ir kepame įkaitintoje orkaitėje.
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.
Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Prieš pradėdami ruošti sriubą plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką, apibarstome druska, muskato riešutu, pašlakstome aliejuje ir kepame įkaitintoje orkaitėje.
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.
Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų