500 gramų | menkės (file) |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 riekės | batonas |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
4 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1 stiklinė | grietinė |
0.5 arbatinio šaukštelio | muskatas |
0.5 stiklinės | miltai |
Faršą sumaišyti su 2 šaukštais sviesto, pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Sudėti druską ir pipirus, kiaušinį ir viską labai gerai išminkyt (jei gaminsit iš lydekos, sterko ar ešerio, faršui - kiaušinio nereikia). Formuoti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėj, įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Dėti į gilų puodą ir troškinti apie 10 minučių.
Šaltinis: praktiškų patarimų knyga "Didžioji virėja", 1936 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepti karpiai
- Tuno salotos su feta sūriu
- Saida margoje tešloje
- Kepta balta žuvis (Tilapia)
- Kepta jūros ešerio filė su grikiais
- Sardelės apsuktos bekonu
- Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
- Kepta lašiša
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Itališki koldūnai
- Marinuota stinta
- Žuvies blyneliai su žalumynais
- Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
- Žuvies kukuliai
- ZIGMO lašišos kepsnys su Dižono garstyčiomis
- Tešloje kepti žuvies piršteliai
- Lašišos kepsneliai
- Krevečių užkepėlė
- Lietuviški "sushiai"
Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Menkės, file,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Batonas,
2 riekės -
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Obelių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
4 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė -
Muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Miltai,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Menkės faršą pasigaminau iš kilogramo svieižių menkių. Iš kaulų ir galvų išviriau sultinį (apie pusę litro) jis naudojamas padažui gaminti.
Faršą sumaišyti su 2 šaukštais sviesto, pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Sudėti druską ir pipirus, kiaušinį ir viską labai gerai išminkyt (jei gaminsit iš lydekos, sterko ar ešerio, faršui - kiaušinio nereikia). Formuoti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėj, įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Dėti į gilų puodą ir troškinti apie 10 minučių.Grietinės padažas: ištirpinti keptuvėje šaukštą sviesto sumaišyti puse stiklinės miltų ir praskiesti dviem stiklinėm žuvies sultinio, užvirti. Įdėti stiklinę grietinės, pasūdyti, pridėti muskato riešuto, citrinos žievės, užvirinti ir užpilti ant žuvies kotletų.. Garnyrui man skaniausia su bulvių koše ir troškintais burokėliais.
Šaltinis: praktiškų patarimų knyga "Didžioji virėja", 1936 m.
Komentarai (4)
-
LINA
2017-02-06 13:24
Puikus kotletai,labai skanu!
-
vilma
2016-01-28 11:33
super kotetukai