2 stiklinės | žirniai (virti) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
1 vienetas | poras (smulkintas) |
1 skiltelė | česnakas (smulkintas) |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
2 vienetai | duona (riekutėmis) |
šiek tiek | sūris (rūkytas) |
2 vienetai | dešrelės (rūkytos) |
1 sauja | alyvuogių (juodosios) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Užkandis "Margas pavasario stalas"
- Šaltai rūkytos Saliami dešros
- Farširuoti kiaušiniai
- Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
- Kepta duona - kitaip
- Sūrainiai "Sūrskiai"
- Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
- Kibinai
- Skanėstas "Vitaminai"
- Vaisių buketas
- Sojos paštetas
- Vasariškas omletas
- Kiaušiniai įdaryti džiovintais grybais
- Šventiniai braškių vėrinukai
- Šaltiena su vištiena
- Pikantiški sumuštiniai
- Silkė burokėlių patale
- Sumuštiniai su sūriu
- Silkės užkandėlė su pupelėmis ir daigintais kviečiais
- Pyragėliai su kmynais
Žirnių užkandėlė prie alaus
- Paruošimo laikas:
-
Žirniai, virti,
2 stiklinės -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Poras, smulkintas,
1 vienetas -
Česnakas, smulkintas,
1 skiltelė -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Duona, riekutėmis,
2 vienetai - Sūris, rūkytas
-
Dešrelės, rūkytos,
2 vienetai -
Alyvuogės, juodosios,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberiame žirnius. Pamaišydami kepiname ant didelės ugnies, kol pagels. Į keptuvę sukratome smulkintą porą, kaitinkite, kol jis švelniai parus (apie5-7 min.). Paskutinę minutę suberkite smulkiai kapotą česnaką ir citrinos žievelę. Keptuvę nukeliame nuo ugnies. Kol žirniai atvės, pakepiname kubeliais pjaustytą duoną bei griežinėliais pjaustytas dešreles. Prieš patiekiant, sumaišome: žirnius su duona, rūkyto sūrio kubeliais, dešrelėmis ir juodomis alyvuogėmis.
Komentarai (2)
-
amandulè
2011-02-10 23:35
:-) IDOMUS RECEPTAS,KAZI KAIP TEN SU DUONA,GAL PER DAUG VISKO,BET NERAGAVUS NEGALIU SAKYT...