400 gramų | silkė (ZIGMO Klasikinė silkių filė ) | |
100 gramų | baravykai ( džiovinti) | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai | |
200 gramų | kelmučiai (marinuoti) | |
Padažui: | ||
50 gramų | petražolės | |
50 gramų | laiškiniai česnakai | |
100 | alyvuogių aliejaus | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Baklažanų suktinukai
- Plikyti pyragaičiai su lašiša
- Įdaryti kiaušiniai
- Žuvies tortas
- Pusryčiai "Dopingas"
- Įdaryti vištiena pomidorai
- Šventiniai šaltienos drebučiai
- Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
- Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
- Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
- Įdaryti kiaušiniai
- Kiaušiniai - laiveliai
- Sūrio ir krabų lazdelių gniūžtės
- Žėlė apelsino žievėje
- Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
- Užkandėlė su rūkyta žuvimi
- Krekerių užkandėlė
- Rūkyta lašiša su grūdėta varške
Silkės suktiniai su džiovintais baravykais ir kelmučiais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Silkė, ZIGMO Klasikinė silkių filė ,
400 gramų -
Baravykai, džiovinti,
100 gramų - Druska
- Pipirai
-
Kelmučiai, marinuoti,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Petražolės,
50 gramų -
Laiškiniai česnakai,
50 gramų -
Alyvuogių aliejus,
100 - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Smulkiai sukapojami laiškiniai česnakai bei petražolių lapeliai, užpilami aliejumi ir pagal skonį sudedami prieskoniai. Pasūdytame vandenyje išverdami baravykai, po to susmulkinami ir sudedama dalis silkės papilvės. Paruoštas įdaras dedamas į silkės vidinę dalį, ant jos viršaus užklojama kita silkės filė, toks suktinukas įsukamas į maistinę plėvelę, ir palaikomas šaltai apie 2 val., po to išimamas ir supjaustomas griežinėliais. Lėkštėje išdėliojami griežinėliai, šalia serviruojami kelmučiai ir pašlakstoma padažu. Prie šio patiekalo tinka ruginė lietuviška juoda duona.