0.5 litro | burokėliai (marinuoti (ruošiu pati)) |
1 litras | kefyras (Šaltibarščių) |
1 vienetas | agurkų (nedidelis) |
5 vienetai | ridikėliai ( vidutiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
šiek tiek | vanduo |
5 vienetai | bulvių |
šiek tiek | žalumynų (smulkinti krapai, svogūno laišaki) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Netradiciniai šaltibarščiai su špinatais
- Šaltibarščiai
- Obuolių sriuba su grietinėle
- Kefyras su česnaku
- Mėlynių sriuba
- Šalta ridikėlių sriuba
- Šaltibarščiai kitaip
- Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
- Arbūzinė sriuba
- Saldi slyvų sriuba
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Saldi obuolių ir kriaušių sriuba
- Lietuviški šaltibarščiai
- Vaisių sriuba
- Agurkų šaltsriubė
- Saldi sriuba su razinomis
- Šaltibarščiai
- Aguonpienis su kūčiukais
- Šalta daržovių sriubytė
- Šalta sriuba
Žemaitiški šaltibarščiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Burokėliai, marinuoti (ruošiu pati),
0.5 litro -
Kefyras, Šaltibarščių,
1 litras -
Agurkai, nedidelis,
1 vienetas -
Ridikėliai, vidutiniai,
5 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas - Vanduo
-
Bulvės,
5 vienetai - Žalumynai, smulkinti krapai, svogūno laišaki
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius išvirti kietai, atvėsinti. Agurką ir ridikėlius smulkinti mėgiamo dydžio gabaliukais.
Kefyrą išmaišyti. Kas nemėgsta grietinės, gali ir nedėti. Pabaigoje suberti smulkintus krapus, laiškinį česnaką ar svogūno laiškus, agurkus ir ridikėlius. Skonis fantastiškas. Patiekite su karštomis bulvėmis :)
Komentarai (2)
-
Tautgins
2019-06-05 18:37
Nelabai čia žemaitiški. Nebent ant kefyro pakelio parašyta, kad "žemaitiškų šaltibarščių". Žemaičiai naudoja rūgpienį arba pasukas, nededa ridikėlių, nepila vandens, - užtenka burokų sunkos.
O ir šioje gaminimo instrukcijoje nesimato burokėlių...