700 gramų | vištienos faršas |
2 vienetai | žaliosios paprikos (didelės) |
1 vienetas | kiaušiniai |
50 gramų | krakmolas |
50 mililitrų | sauso balto vyno |
5 valgomieji šaukštai | avižinių dribsnių |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | medus (tirštas) |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios |
2 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mini sumuštinukai
- Grybukai po sniegu
- Spalvingi iešmeliai
- Įdaryti kiaušiniai
- Grybų užtepelė
- Farširuota lydeka
- Vėrinukai
- Silkė su daržovėmis
- Vorų užkandėlė
- Velykų belaukiant
- Įdaryti kiaušiniai
- Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
- Plikyti pyragaičiai su lašiša
- Gardieji sumuštiniai "Arbūzinukai"
- Užkandis su silke stiklinėje
- Šventinė kiaušinių užkandėlė
- Silkė su svogunais marinate
- Silkės užtepėlė
- Avokado užtepėlė
- Užtepėlė su krabais
Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos faršas,
700 gramų -
Žalioji paprika, didelės,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
50 gramų -
Sausas baltasis vynas,
50 mililitrų -
Avižiniai dribsniai,
5 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Medus, tirštas,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnakas,
2 skiltelės - Pipirai
- Druska
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Česnakus nulupti, pašalinti paprikos sėklas. Susmulkinti papriką trintuve ir pakepinti. Tada ataušinti ir sutrinti su česnakais. Supilti vyną, medų, suberti garstyčias, druskos ir pipirų, krakmolą. Mišinį užkaisti ir 6 - 7 min. pavirti, kol nugaruos ir sutirštės.
Sumaišyti maltą vištieną, avižinius dribsnius, kiaušinį, pasūdyti. Mėsos mišinį išploti ant kepimo popieriaus lapo į stačiakampį. Ant viršaus, per vidurį sudėti įdarą. Imti popierių už krašto ir jį atsargiai keliant suvynioti mėsos vyniotinį. Skardą apšlakstyti aliejumi, dėti kepsnį siūle žemyn ir kepti 45 - 50 min.