400 gramų | miltai |
60 gramų | sviestas |
150 gramų | vynas (sausas, baltas) |
150 gramų | grietinė |
150 gramų | cukrus |
šiek tiek | druska (smulki) |
3 vienetai | kiaušiniai ( tryniai) |
1 litras | aliejaus ((virimui)) |
šiek tiek | cukraus pudra |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kalėdinės dėžutės
- Sausainiai su obuoliais
- Imbieriniai Viktorijos sausainiai
- Sviestiniai sausainiai
- Macarons
- Dribsnių sausainiai
- Vamzdeliai su avietėmis
- Žiemiški šokoladiniai meduoliai
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Rudeniniai grybukai
- Saldžios juostelės
- Orandžiniai keksiukai
- Kokosiniai sausainiai
- Alaus sausainiai
- Imbieriniai sausainukai
- Kalėdiniai sausainiai
- Smėlinukai
- Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
- Paprasti lietuviški sausainiai
- Seniai besmegeniai
Žagarėliai “Gėlytės”
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
400 gramų -
Sviestas,
60 gramų -
Vynas, sausas, baltas,
150 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų - Druska, smulki
-
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Aliejus, (virimui),
1 litras - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!