Ypatingas varškės pyragas
AUTORIUS:
Laurynas
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
500 gramų miltai (kvietiniai)
200 gramų sviestas
200 gramų grietinė ( 30 % riebumo)
1 žiupsnelis druska
1 kiaušiniai ((trynys))
4 valgomieji šaukštai cukrus
Kepimui:
10 gramų sviestas (skardai patepti )
Pabarstymui:
10 gramų cukraus pudra
Įdarui:
500 gramų varškė
150 gramų cukrus
16 gramų vanilinis cukrus
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve.
2.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. A
3.
nt miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai.
4.
Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę 160°C temp. Kepkite 30-40 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Ypatingas varškės pyragas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Tešlai: Kepimui: Pabarstymui: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve.

  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. A

  3. nt miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai.

  4. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę 160°C temp. Kepkite 30-40 minučių.

Receptą atsiuntė Laurynas
Reklama:

Komentarai (3)


  • rimasius 2015-11-06 13:47

    Pyrago padas nuotraukoj toks negrazus, zalia tesla atrodo


  • lota 2015-06-16 18:04

    Receptas su klaida-įdare nera nurodyta kiausinių ir jų skaičiaus


Daugiau receptų