10 vienetų | bulvių (pailgos) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
400 gramų | grybai (voveraitės) |
2 galvos | svogūnai |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvinės bandelės
- Blyninės picos iš bulvių
- Bulvių ir kamambero apkepas
- Bulviniai blynai su raugintais kopūstais
- Bulvių košė su "lepeškom"
- Bulvių ir cukinijų pyragas
- Keptos bulvės su grybais
- Norvegiški bulviniai blynai
- Įdaryti bulvių kukuliai
- Bulvinės bandelės
- Bulvių pyragas su vištų kepenėlėmis
- Bulvių apkepas pagal Vanill
- Bulvės su grietine ir sūriu
- Bulviniai blynai su sūriu
- Virtos bulvės su sviestu
- Vaivorikštinė bulvių košė
- Studentiškos bulvės
- Viktorijos bulvių apkepas
- Įdarytos bulvės su vištienos faršu
- Įdarytos bulvės
Vyžos iš bulvių
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės, pailgos,
10 vienetų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Grybai, voveraitės,
400 gramų -
Svogūnai,
2 galvos -
Sūris, fermentinis,
300 gramų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves gerai išplauname ir dedame virti su lupena. Kai bulvės užverda, paverdame dar 10-15 min. (turi būti pusiau išvirusios). Nupilame vandenį, leidžiame kiek atvėsti.
Kol bulvės vėsta, supjaustome svogūną, išplauname grybus (voveraites), galima naudoti ir kitokius grybus pagal Jūsų skonį. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame voveraites ir dar pakepiname kartu su svogūnais apie 5min. Užpilame grietinėle, pagardiname druska bei pipirais. Patroškiname apie 10min.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Iš bulvių išpjaustome vyžas, sudedam į vyžų vidų patroškintas voveraites. Užberiame sūriu ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 220`C ~ 30min.
Komentarai (1)
-
Man
2014-10-27 17:40
tai čia panašiau į klumpes :)