1 vienetas | citrinos | |
Tešlai: | ||
4 vienetai | kiaušiniai | |
4 valgomieji šaukštai | miltai | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
Įdarui: | ||
400 mililitrų | obuolienės |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Balta sluoksniuota duona
- Sūrio pyragas
- Slyvinis
- Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
- Pyragas su persikais
- Prancūziškas pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Plokštainis diena-naktis
- Velykų pyragas
- Obuolių pyragas su juodaisiais serbentais
- Keksas su razinomis
- Meduolis
- Močiutės pyragas kitaip
- Gardusis Kuršėnų vyniotinis
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Pyragas su kondensuotu pienu
- Dešrelės tešloje
- Everestas
- Trupinių skanėstas
Vyniotinis su obuoliene
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Citrinos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Obuolienė,
400 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą.
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti.
Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą. Vyniotinio pagrindą išsukti, apipurkšti citrinos sultimis, užtepti obuolienę, suvynioti ir padėti vėsiai nakčiai. Aš dar papuošiau cukraus pudros ir citrinos glaistu.