Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Biskvitas iškepa labai minkštas, trapus, ir kvepia meduoliais. Tokiems pyragams dažniausiai naudojamas maskarponės sūris - šis kremas labai jį primena, tik yra gerokai Biskvitas iškepa labai minkštas, trapus, ir kvepia meduoliais. Tokiems pyragams dažniausiai naudojamas maskarponės sūris - šis kremas labai jį primena, tik yra gerokai liesesnis. Ir būtinai rekomenduoju dėti citrinos žievelę, kuri suteikia kremui citrinų kvapą ir skonį! (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
220 gramų moliūgo tyrė (receptas žemiau)
3 vienetai kiaušiniai
150 gramų miltai
90 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis prieskoniai meduoliams
1 žiupsnelis druska
Kremui:
250 gramų grietinė 30%
60 gramų sviestas (minkštas)
60 gramų cukraus pudra
1 vienetas citrinos žievelė
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Moliūgo tyrė: neluptą moliūgą supjaustome dideliais gabalais ir kepame 190 - 200°C orkaitėje apie valandą, arba kol suminkštėja.
2.
Moliūgą atvėsiname ir šaukštu išskobiame minkštimą.
3.
Sumalame blenderiu iki tyrės konsistencijos. Tyrę galima užšaldyti šaldymo kameroje.
4.
Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė taps šviesiai geltona ir padidės kelis kartus.
5.
Šaukštu įmaišome moliūgo tyrę.
6.
Beriame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, atsargiai išmaišome. Tešla būna gana skysta.
7.
Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą ir paskirstome per visą skardos dydį (manosios matmenys 35x38 cm.).
8.
Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai paruduoja.
9.
Ant stalo dedame švarų virtuvinį rankšluostį ir gausiai pabarstome cukraus pudra.
10.
Iškepusį biskvitą dedame ant rankštuostuko popieriumi į viršų.
11.
Popierių nuimame. Jei labai prilipęs, uždėkite ant viršaus kelioms minutėms drėgną rankšluostį - popierius lengvai nusiims.
12.
Biskvitą susukame kartu su rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 minučių.
13.
Ruošiame kremą: minkštą sviestą plakame su cukraus pudra ir vanilinu iki purumo. Dedame grietinę, citrinos žievelę ir mažu greičiu plakame, kol kremas tampa tirštas.
14.
Surenkame vyniotinį: atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu (paliekame neteptus kraštus po 2 cm.) ir suvyniojame.
15.
Dedame stingti į šaldytuvą. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Tešlai: Kremui:
Autoriaus žodis: Biskvitas iškepa labai minkštas, trapus, ir kvepia meduoliais. Tokiems pyragams dažniausiai naudojamas maskarponės sūris - šis kremas labai jį primena, tik yra gerokai ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Moliūgo tyrė: neluptą moliūgą supjaustome dideliais gabalais ir kepame 190 - 200°C orkaitėje apie valandą, arba kol suminkštėja.

  2. Moliūgą atvėsiname ir šaukštu išskobiame minkštimą.

  3. Sumalame blenderiu iki tyrės konsistencijos. Tyrę galima užšaldyti šaldymo kameroje.

  4. Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė taps šviesiai geltona ir padidės kelis kartus.

  5. Šaukštu įmaišome moliūgo tyrę.

  6. Beriame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, atsargiai išmaišome. Tešla būna gana skysta.

  7. Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą ir paskirstome per visą skardos dydį (manosios matmenys 35x38 cm.).

  8. Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai paruduoja.

  9. Ant stalo dedame švarų virtuvinį rankšluostį ir gausiai pabarstome cukraus pudra.

  10. Iškepusį biskvitą dedame ant rankštuostuko popieriumi į viršų.

  11. Popierių nuimame. Jei labai prilipęs, uždėkite ant viršaus kelioms minutėms drėgną rankšluostį - popierius lengvai nusiims.

  12. Biskvitą susukame kartu su rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 minučių.

  13. Ruošiame kremą: minkštą sviestą plakame su cukraus pudra ir vanilinu iki purumo. Dedame grietinę, citrinos žievelę ir mažu greičiu plakame, kol kremas tampa tirštas.

  14. Surenkame vyniotinį: atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu (paliekame neteptus kraštus po 2 cm.) ir suvyniojame.

  15. Dedame stingti į šaldytuvą. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų