1 vienetas | vištiena (broileris) |
2 vienetai | bandelės (sudžiovintos) |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
150 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | kvietiniai miltai (voliojimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tešloje kepta silkė
- Aštrios naminės dešrelės ant laužo
- Bulvinis paršelis Kalėdoms
- Keptos cukinijos
- Saldžiarūgštė silkė
- Vištiena su apelsinais
- Įdaryta paprika
- Veršienos maltiniai
- Balandėliai su soja
- Kiauliena su aguročiais
- Įdaryti rauginti agurkai
- Paprastas varškės apkepas
- Vištienos gabaliukai aluje
- Pyragas su bulvėmis
- Orkaitėje kepta višta
- Viščiukas tabaka
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Morkos su pievagrybiais
- Pikantiškas jautienos kepsnys
- Avienos ir paukštienos šašlykas - kebabas
Vištienos kotletai
-
Vištiena, broileris,
1 vienetas -
Bandelės, sudžiovintos,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
- Kvapieji pipirai
- Kvietiniai miltai, voliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Broilerį nukaulinti (kulšių ir sparnelių kaulus padėti į šalį), mėsą sumalti mėsmale, bandeles išmirkyti grietinėlėje, išspausti minkštimą ir sumaišyti su 50 g sviesto. Sumaišyti su mėsa ir dar kartelį permalti. Mišinį pasūdyti, paskaninti pipirais ir su grietinėle išminkyti. Drėgnomis rankomis suformuoti keturis plokščius kotletus. Į kiekvieną jų įkišti po kulšelės ar sparnelio kaulą. Kiaušinius išplakti su grietinėle , kotletus pavolioti šiame plakinyje, o po to - miltuose. Kepti keptuvėje, svieste, iš abiejų pusių. Apkeltus kotletus sudėti į karštą orkaitę, ir dar kartelį pakepti.