Vištiena kepta su žolelėmis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 vienetai vištiena (geriausia maži broileriai)
šiek tiek rozmarinas
šiek tiek čiobreliai
1 vienetas citrinos (žievelė)
šiek tiek druska (jūros)
3 valgomieji šaukštai medus
šiek tiek juodieji pipirai (šviežiai malti)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
5 skiltelės česnakas
šiek tiek kmynai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Visas žoleles, citrinos žievelę, česnaką (galima net su visa luobele), pipirus, druską sudėti į grųstuvę ir pagrūsti, kad išsiskirtų žolių aromatai. Įpilti alyvuogių aliejaus, medaus - viską gerai išmašyti.
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).

Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.

Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.

Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.

Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištiena kepta su žolelėmis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Visas žoleles, citrinos žievelę, česnaką (galima net su visa luobele), pipirus, druską sudėti į grųstuvę ir pagrūsti, kad išsiskirtų žolių aromatai. Įpilti alyvuogių aliejaus, medaus - viską gerai išmašyti.
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).

Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.

Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.

Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.

Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų