Populiariausi receptai šią savaitę

Viščiukas tabaka

Komentarai: 33
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Viščiukas nuvalomas, išdarinėjamas, nuplaunamas, išilgai perpjovus jo krūtinėlę, suplojamas ir pamušamas muštuvėliu. Kojelės sukišamos į šonuose odoje prapjautus plyšelius - kišenėles. Mėsa iš abiejų pusių pasūdoma, įtrinama grietine, įdedama į keptuvę, paslegiama ir kepama, kol užsideda, šviesiai rusva plutelė. Prie viščiuko paduodamos lapinės salotos ir smulkintas česnakas. Papildomai galima paduoti ir ryžių.

Reklama:

Komentarai (33)


  • Laima 2015-08-18 15:30

    Aš tarybiniais metais dirbau virėja ir tikras,išprekybos mokyklos kulinarijos knygos viščiuko TABAKA receptas:tai gruziniškas patiekalas.Viščiukas perpjaunamas per krūtinėle.Sunkiu slėgtuvu suplojami,po to įtrinami druska,pipirais,česnakais ir kepama įkaitintoje keptuvėje su sviestu.Patiekiant atskirai paduodamas česnakų padažas.Padažas :smulkinti česnakai,smulkinti krapai,cukrus,actas ir supilamas skystis kuris liko keptuvėje nuo viščiuko,o dabar skanaus!!!


  • Angele 2015-01-31 19:06

    rusu laikais Kaune dirbau "Orbitos"restorane padaveja,kurio meniu budavo visciukai tabaka,be proto skanus.Visciuka reikia gerai sulauzyti,sudauzyti,padaryti marinata su actu,lauro lapeliais,pipirais,svogunais,druskos,cukraus pagal skoni,bet kad butu a strokes tas marinatas ir pamerkti visciuka I ta marinata,marinuoti 1-2dienas,po to kepti prispaudus keptuveje.Skanaus.


  • as 2014-02-13 13:36

    dar po oda prikaišioju cesnako gabaliuku.trinu maonezu,tikrai skanu


  • jurate 2014-01-07 18:59

    pabandykit tikrai skanu


  • as 2012-12-05 20:43

    na iskepe super, neturejome virtuvinio plaktuko mesai, panaudojau statybini, pries dauzydamas uzdengiau celafaniniu maiseliu. Svede pamaciusi, kaip "kalu" per visciuka- isbego is virtuves ir nesirode iki vakarienes. Tiesa reiketu marinuoti geriausiai apie 12 val. Tada isigertu visi prieskoniai i vidu. Pagalvojau, kad galeciau kepti kokius 5 vnt- kiekvienam po viena visciuka. Ir tikrai issikeptu orkaiteje uzdengus "muilo akmeniu" ( jei toki zinote) is jo darau peciukus svedijoje. Man labai patiko, svedams taipogi, sake nuostabu. Klause kam as ji dauziau, kad issitiestu visas ir biski mesyte susimusa.


  • as 2012-12-05 17:06

    einu plauti visciuka ir uz valandos kepsime svedu seimoje, ziuresime kas gausis (tabaka ar tapaka)
    Manau svedams patiks.


  • Edgaras 2012-05-02 02:37

    Koks skirtumas tapaka ar tabaka , svarbu skanu! Tai gal zinote kas recepta visciuko tabaka kaip valgidavom rusu laikais? Buvo specialus visciukinai ir buvo labai daug zmoniu visada ir kvapelis nepakartojamas.... Jai kas zino parasikyt man i emaila edd@boy.lt labai aciu


  • to lora ir tetule 2012-01-16 22:39

    taip jus teisus, teisios , vadinasi TAPAKA pagal keptuve, tai tiesiog reiktu kitiems , besidomintiems receptu zinot , nes patiekalas yra skanus :-)


  • ingrida 2011-07-05 12:05

    as irgi jokia grietine netrinu tik ji iskepta apipilu padazu is keptuves,nes kai jis paslegtas jo nemazai buna ir dar karsta uzpilu cesnakiniu padazu.ji nuo vaikystes valgydavau pas mociute,o dabar ir mano seimai tas visciukas yra super patiekalas.beje jis skanus ir saltas.na bet kiek zmoniu-tiek ir savu receptu.


  • Viesulas 2010-10-22 23:22

    Sveiki! Siaip tai kiek atsimenu, rusu laikaisvisciukas tabaka budavo su obuoliais ir visas kepamas ( ta prasme neperskruostas ir obuoliai budavo jo viduje). Labai skanu budavo,pasilgau to skonio, bet reikes pabandyti ir sita recepta. Jei kas zinot rusiska varianta ta kuri rasiau,tai duokit recepta.


Daugiau receptų