400 gramų | miltai (Šviesūs SPELTA kvietiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 žiupsneliai | druska |
150 mililitrų | vanduo |
200 gramų | varškė |
1 sauja | špinatai (švieži) |
50 gramų | grietinė |
50 gramų | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ant grotelių keptos daržovės
- Omletas
- Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
- Žvynabudės muštiniai
- Greiti vištienos kąsneliai
- Įdaryti krepšeliai
- Kalmarų žiedai tešloje
- Aštrios krevetės grilyje
- Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Skanūs vafliai su įdaru
- VILIUKO sumuštiniai
- Kibinai
- Paprastas burgeris
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
- Picos - ricos
- Vasariškas omletas
- Karališki pusryčiai
- Orkaitėje kepti kiaušiniai
- Įdaryti pomidorai
- Gurmanų suktinukai
Virtinukai iš SPELTOS miltų su varškės ir špinatų įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai, Šviesūs SPELTA kvietiniai,
400 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Druska,
4 žiupsneliai -
Vanduo,
150 mililitrų -
Varškė,
200 gramų -
Špinatai, švieži,
1 sauja -
Grietinė,
50 gramų -
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į varškę sudėti nuplikytus ir susmulkintus špinatus, vieną kiaušinį, 1 a. š. druskos ir viską gerai išmaišyti.
Iš miltų, vieno kiaušinio, vandens ir žiupsnelio druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Tešlą iškočioti plonai, nedidele stikline išspausti skrituliukus. Ant kiekvieno skrituliuko dėti po arbatinį šaukštelį varškės įdaro ir suspaudus kraštelius, suformuoti virtinukus.
Virtinukus dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti apie 8 - 10 minučių.
Padažui pakaitinti grietinę su sviestu, pagardinti druska.