Virtiniai su bulvėmis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 stiklinė kefyras
2 vienetai kiaušiniai
šiek tiek druska
šiek tiek cukrus
šiek tiek kvietiniai miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui:
bulvių
morkų
prieskonių

Gaminimas:

Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje (galima ir prieskonių dėti), nukošiamos ir gerai sutrinamos.
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti aliejuje. Pagardinti.

Į bulvių masę dedam morkas ir išmaišom. Prieskonių negailėkit :) Įdaras paruoštas.

Iš tešlai skirtų produktų užminkoma nekieta tešla. Iškočiojama plonai, įspaudžiama stikline apvalūs skritulėliai, į jų vidų dedamas įdaras. Krašteliai suspaudžiami ir užraitomi. Aš virtiniams gaminti naudoju specialią formą. Gavosi 104 virtiniai.

Tada dedam į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai maišom. Verdam kelias minutes. Išvirę išgriebiami, užpilami grietine, galima ir gabalėlį sviesto įdėti. Kaip patinka :)

Liko gabalėlis tešlos. Tą tešla galima pabarstyti cukrumi, iškočioti, supjaustyti ir kepti keptuvėje, aliejuje. Išimti, pabarstyti cukraus pudra. Tokie sausainukai :)

Arba kitas variantas – tešlą pabarstyti tarkuotu sūriu ir taip pat kepti. Irgi skanu :)

Virtiniai su bulvėmis

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui:
bulvių
morkų
prieskonių

Gaminimas:

Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje (galima ir prieskonių dėti), nukošiamos ir gerai sutrinamos.
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti aliejuje. Pagardinti.

Į bulvių masę dedam morkas ir išmaišom. Prieskonių negailėkit :) Įdaras paruoštas.

Iš tešlai skirtų produktų užminkoma nekieta tešla. Iškočiojama plonai, įspaudžiama stikline apvalūs skritulėliai, į jų vidų dedamas įdaras. Krašteliai suspaudžiami ir užraitomi. Aš virtiniams gaminti naudoju specialią formą. Gavosi 104 virtiniai.

Tada dedam į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai maišom. Verdam kelias minutes. Išvirę išgriebiami, užpilami grietine, galima ir gabalėlį sviesto įdėti. Kaip patinka :)

Liko gabalėlis tešlos. Tą tešla galima pabarstyti cukrumi, iškočioti, supjaustyti ir kepti keptuvėje, aliejuje. Išimti, pabarstyti cukraus pudra. Tokie sausainukai :)

Arba kitas variantas – tešlą pabarstyti tarkuotu sūriu ir taip pat kepti. Irgi skanu :)

Reklama:

Komentarai (11)


  • Senjore 2011-12-02 15:50

    Sveiki.Ka reiskia paskutinis punktas:kvietiniai miltai,truputi? :galvoju: Druskos ar cukraus truputi as dar galiu suprast,bet truputi miltu 1stiklinei kefyro-sunkiai.Skamba labai"lietuviskai":"kepti kol iskeps""virti kol isvirs"ir pan.


  • Margarita iš Klaipėdos 2011-02-17 12:02

    taip, į tešlą - kartu su kiaušiniais, miltais ir t.t.


  • Vytautas 2011-02-17 11:57

    O kefyras į tešlą maišomas ??? :-?


  • S 2010-12-04 13:57

    Kas mėgsta virtinius tai visi skanus bent jau man teko valgyti su varškę, su virtom bulvėm, su tarkuotom bulvėm, su tarkuotom bulvėm ir mėsa, su įvairiom uogom, čia kiek vyrėjų tiek ir įdarų. Dar tenka valgyti didelius maždaug 10cm dydžio o tešla miltų-varškės, įdaras kiaulienos mėsa ir virti aliejuje kaip spurgos, suvalgai kokius du ir užtenka. O kiekvienam patiekalui reikia laiko ir darbo net improvizacijos o atlygis matomas jog suvalgyti su pasigardžiavimo o ne paliktos valgis lėkštėse kaip buna valgyklose.


  • Margarita iš Klaipėdos 2010-03-21 23:44

    labai malonu :)


  • AUSRA 2010-03-21 22:30

    na ir privargau kol ta tesla pasigaminau :-D bet gavosi labai skanus virtiniai :super: ir kita karta gaminsiu. Aciu Margarita uz tokius puikius receptus :-)


  • Margarita iš Klaipėdos 2010-03-19 10:05

    taip, cia jau skonio reikalas, viskas tinka ir skanu :) O as vegetare ;-)


  • liu 2010-03-19 10:02

    as idara darau su spirguciais,irgi gerai gaunasi. :-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...