šiek tiek | artišokų |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
4 vienetai | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Omletas su riešutais
- Omleto keksiukai
- Omletas su krevetėmis
- Silkė su svogunais marinate
- Bulvytės fri
- Krabų lazdelių kukuliai
- Sūdytos lašišos receptas
- Šventinė silkė su razinomis
- Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
- Mėsos duona
- Autentiška meksikietiška "Guacamole"
- Silkė su porais, salierais ir majonezu
- Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
- Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena ir majonezu
- Krepšeliai su avokadais ir ikrais
- Silkė su daržovėmis
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
- Originalūs sumuštiniai
- Tortilijos su kumpeliu
Virti artišokai
- Artišokai
-
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Artišokus žemyn galva sudėkite į aukštą puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinų sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį). Išgriebęi iš vandens, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Valgykite šiltus arba šaltus.
Valgydami lupkite po vieną lapelį, mirkykite, pavyzdžiui, į pirktinį prancūzišką prieskoninių žolelių ar naminį majonezo ir smulkintų šviežių prieskoninių žolelių padažą ir dantimis išgremžkite vidinę lapelio dalį. Paskui nuo žiedo peiliu ir šakute nupeškite plaukelius, jį susmulkinkite ir skanaukite.
Komentarai (4)
-
neringa
2011-03-08 16:59
as juos labai megstu ,skanu daznai valgau juos :-)